Sūrio Kremas Maisto gaminimo procesas
- Stambiai supjaustykite bulves, pusę svogūno, šiek tiek šoninės dūmo skoniui suteikti. Į nedidelį puodą sudėkite bulves, svogūną, šoninę. Įpilkite šiek tiek vandens ir 15 minučių virkite sriubą ant vidutinės ugnies.
- Tuo tarpu pakepinkite likusį svogūną ir šoninę. Jei šoninė neriebi, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus.
- Sutarkuokite abu sūrius, sudėkite į sriubą, įpilkite pieno, druskos, paprikos, išmaišykite. Virkite 5-7 minutes, kol sūris visiškai išsilydys. Nuimkite kreminę sriubą nuo ugnies ir sutrinkite.
- Patiekite kreminę sūrio sriubą karštą su kepta šonine, svogūnais ir žolelėmis. Gero apetito!
- Valgykite su malonumu!
SŪRIO KREMAS TIRŠTAM PYRAGUI
Universalus, purus, geriausias, beprotiškai skanus! Sūrio kremas tortui ypač populiarus – jis gaunasi tirštas ir gerai išlaiko formą. Jį galima gaminti įvairiais būdais, šiame recepte naudojamas sviestas. Jis taip pat tinka tortams ir keksiukams
MAISTO GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
Kepimo laikas: 20 min.
- Kaip pasigaminti sūrio kremą tortui? Paruoškite maisto produktus. Kremui gaminti skirtas sviestas turėtų būti geriausios kokybės, jo riebumas ne mažesnis kaip 82 %. Sūris – varškės, be jokių priedų ir jokiu būdu ne perdirbtas! Sviestą supjaustykite gabaliukais ir palikite 1-2 val. kambario temperatūroje, kad sviestas suminkštėtų. Supjaustykite gabaliukais, jis suminkštės greičiau nei vienas gabalas.
- Kai sviestas taps minkštas, sudėkite jį į dubenį plaktuvui plakti. Į jį suberkite miltelinį cukrų. Geriau naudoti miltelius, cukraus grūdeliai ne visiškai ištirps grietinėlėje ir bus jaučiami.
- Viską kartu plakite 2-3 minutes vidutiniu greičiu, kad masė taptų balta ir puošnesnė. Ilgiau plakti nereikia, aliejus gali pradėti pleškėti.
- Tada į sviestą sudėkite kreminį sūrį. Viską kartu plakite dar porą minučių. Geriausia, kad sūris būtų kambario temperatūros, tada jis geriau įsiterps į grietinėlę ir masė bus vientisa ir lygi.
- Štai ir viskas. Sūrio kremas tortui paruoštas! Jis turi būti vientisos lygios tekstūros. Jį galite perkelti į konditerinį maišelį arba naudoti be jo, paskirstydami kremą paprastu peiliu.
Šis kremas yra labai patvarus. Jį galite naudoti iš karto po paruošimo. Naudokite jį torto paviršiui išlyginti ir stabiliems papuošimams sukurti. Jais sluoksniuoti tortus. Padarykite tvarkingas kepurėles ant keksiukų ir tortų. Paruoštą kremą puikiai laikykite šaldytuve 3-5 dienas. Tik tada, prieš naudodami, leiskite jam kurį laiką pastovėti šiltai, kad kremas sušiltų ir būtų patogesnis naudoti. Gamindami maistą, žinoma, galite viską tiesiog sumaišyti ir suplakti. Tačiau atskirai plakant kremas gaunasi baltesnis, vientisesnis, o cukraus pudra jame geriau ištirpsta ir neblizga ant dantų.
Sūrio kremo grietinėlės sriuba
Nežinau, kaip jūs, bet aš tiesiog dievinu įvairias kremines sriubas. Jos man visada sukelia kažkokią romantiką, Prancūzijos dvasią, net jei ši sriuba verdama su mėsa, jūros gėrybėmis ar visai be jų. Šiandien jūsų dėmesiui noriu pateikti sūrio kreminės sriubos su bulvėmis ir šonine receptą, bet nepersistenkime, padarykime tai iš eilės.
Ingredientai
Sūrio kreminės sriubos gamybai reikės:
(2 porcijos)
- 100 g fetos sūrio;
- 70 g šoninės;
- 50 g kietojo sūrio;
- 2 didelių bulvių gumbų;
- 1 svogūno galvutė;
- ½ puodelio pieno;
- 1 šaukštelis augalinio aliejaus;
- ryšulėlis krapų;
- druskos, paprikos – pagal skonį.