Įdaryti kiaušiniai su ikrais
Įdaryti kiaušiniai su ikrais – puikus šventinio stalo užkandis. Šis užkandis labai skanus, elegantiškai atrodo ant stalo ir tikrai patiks raudonųjų ikrų gerbėjams.
Sudedamosios dalys
Įdarytiems kiaušiniams su ikrais paruošti reikės:
- 4 kietai virtus vištų kiaušinius;
- 50 g kreminio sūrio;
- 2-3 žalių svogūnų plunksneles;
- 4 šaukštai lašišos ikrų;
- maltų juodųjų pipirų.
Sumuštiniai Su Ikrais Virimo procedūra
- Išvirkite vištų kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite.
- Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite.
- Kiaušinius perpjaukite per pusę ir išskobkite trynius.
- Kiaušinius perpjaukite pusiau, išimkite trynius.
- Trynius sutrinkite šakute arba sutarkuokite smulkia tarka.
- Trynius sutrinkite šakute arba sutarkuokite smulkia tarka.
- Kiaušinių trynius sumaišykite su kreminiu sūriu. Jei mišinys atrodo sausas, įpilkite 1 arbatinį šaukštelį grietinės arba majonezo.
- Kiaušinių trynius sumaišykite su kreminiu sūriu. Jei mišinys atrodo sausas, įpilkite 1 arbatinį šaukštelį grietinės arba majonezo.
- Smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną, suberkite į trynių mišinį ir gerai išmaišykite.
- Smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną, suberkite į trynių mišinį ir gerai išmaišykite.
- Baltymų puseles pripildykite įdaro.
- Baltymų puseles pripildykite įdaro.
- Kadangi ikrai bus dedami ant įdaro viršaus, šaukšteliu padarykite mažas ertmes tryniuose ir užpildykite jas lašišų ikrais.
- Kadangi kiaušiniai bus su ikrais, šaukšteliu padarykite negilius įdubimus tryniuose ir užpildykite juos lašišų ikrais.
- Paruošti gardūs veltiniai kiaušiniai su ikrais.
- Skanūs įdaryti kiaušiniai su ikrais jau paruošti.
- Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!
Ikrai: cheminė sudėtis, rūšys, nauda ir žala, kaip pasirinkti ir kaip laikyti.
Raudonieji ikrai stiklainiuose – tai perdirbti lašišinių šeimos žuvų (kuojų, rausvųjų lašišų, lašišų ir kt.) ikrai.
Raudonieji ikrai
Raudonieji ikrai stiklainiuose – tai perdirbti lašišinių šeimos žuvų (kuojų, rausvųjų lašišų, lašišų ir kt.) ikrai. Yra 3 gamybos technologijų rūšys:
- Granuliuoti ikrai, kurių ikrai yra labai elastingi ir gerai atskirti vienas nuo kito;
- presuoti ikrai, kurių ikrai yra maži, o konsistencija – vientisa masė, ją reikia pjaustyti peiliu;
- kiaušinėlių ikrai, nesubrendę, dėl kurių kiaušinėliai nėra atskirti nuo plėvelės.
Šiandien gamybos technologija griežtai reglamentuojama. Tiek ikrams, tiek žuvims keliama daug reikalavimų. Vos sugavus žuvį, ji iš karto perkeliama ant ledo, po to per 4 valandas pristatoma perdirbti. Ten ikrai iš karto išimami, rūšiuojami, nuimama plėvelė, ikrai sūdomi. Jie dedami į valgomosios druskos tirpalą ir konservuojami sorbo rūgštimi (nekenksminga medžiaga, gaunama iš raugerškio sulčių) arba heksaminu (nedideliais kiekiais nekenksminga, tačiau daugelyje šalių nenaudojama). Visas apdorojimo procesas turi trukti ne ilgiau kaip 2 valandas. Į ikrus taip pat dedama augalinio aliejaus, kad jie nesuliptų.