Sausainiai „Širdys” ant lazdelės
Jei norite pradžiuginti savo mylimąjį ar mylimąją, pasimėgaukite širdies formos sausainiais, iškeptais su kvapnia arbata ar kava. Sausainiai „Širdelės” ypač populiarūs Valentino dienos išvakarėse. O jei šios „širdelės” yra ant pagaliuko, tuomet neabejojame, kad jūsų artimieji, o ypač vaikai, bus tiesiog sužavėti. Sausainiai gaunasi skanūs, minkšti, traškūs.
Ingredientai
Norint pasigaminti sausainių „Širdelės” ant pagaliuko, reikia:
- Reikės: 100 g sviesto;
- 150 g kvietinių miltų;
- 100 g varškės;
- 50 g cukraus;
- vanilinio cukraus (paketėlis).
- Įdarui:
- Įdarui: 2 vidutinio dydžio obuolius (aš turėjau 4 mažus);
- 1 st. l. Sacharos;
- 1 burokėlio sulčių, sutarkuotų vidutine tarka;
- cukraus sausainiams sukti;
- kepsninės lazdelių.
Sausainiai valentino dienai Kepimo procesas
- Paruoškime įdarą. Perpjaukite obuolius per pusę, išimkite šerdį. Sutarkuokite stambia tarka, kad liktų žievelė. Pabarstykite cukrumi ir virkite, kol cukrus ištirps. Atvėsinkite.
- Šaltą sviestą (galite truputį užšaldyti šaldiklyje) patrinkite ant trintuvo ir sumalkite į trupinius su miltais. Sudėkite varškę ir cukrų. Išminkykite tešlą.
- Iškočiokite 0,3-0,5 cm storio tešlą. Iš tešlos išpjaukite širdelės formos ruošinius. Dėkite ant pergamentinio popieriaus kepti.
- Į vidurį įkiškite iešmelius
- ant viršaus dėkite įdarą.
- Uždenkite antru tešlos gabalėliu. Lengvai paspauskite, labiau užspauskite kraštus.
- Sausainių „Širdelės” kraštus sutvirtinkite šakute.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol lengvai paruduos 180-200 laipsnių temperatūroje, maždaug 15-20 minučių.
- Paruoštus sausainius patepkite šepetėliu burokėlių sultimis ir pamirkykite cukruje. Palikite išdžiūti.
- Mūsų elegantiški, gardūs sausainiai „Širdelės” ant pagaliuko paruošti.
- Tikiuosi, kad jums patiks ir maloniai nustebins šis paprastas gardžių sausainių „Širdelės” ant pagaliuko receptas.
Valentino dienos sausainiai
Šis receptas buvo mano močiutės. Patikėkite manimi, tai geriausias šokoladinis sausainis, kokio kada nors paragausite! Skonis toks šokoladinis! Vaikai mėgsta šiuos sausainius, o jūs galite pradžiuginti savo artimuosius per atostogas!
2 ч. 30 min. 30 porcijų Šiuos sausainius lengva paruošti.
Jei norite, kad pyragas išliktų baltas, kakavos miltelių nedėkite.
Žingsnis po žingsnio receptas
- Persijokite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską; kol kas atidėkite į šalį.
- Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą ir cukrų iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį. Palaipsniui įmaišykite persijotus ingredientus, kol gausite minkštą tešlą.
- Padalykite tešlą į 2 dalis ir suvyniokite į plastikinę plėvelę. Dėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių pagal Celsijų. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus tešlą iškočiokite iki 1 cm storio (maždaug). Su sausainių formelėmis išpjaukite norimas formas (mano atveju – širdeles). Tešla yra lipni, todėl būtinai įberkite daugiau miltų į riedėjimo paviršių. Sausainius dėkite ant kepimo skardų 1,5-2 cm atstumu vienas nuo kito.
- Įkaitintoje orkaitėje kepkite 8-10 minučių. Prieš perkeliant sausainius ant padėklo, leiskite jiems 5 minutes atvėsti. Vėliau perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
- Papuoškite glajumi. Glajų gaminu iš cukraus pudros ir kiaušinio baltymo + dažiklio. Mėgaukitės arbatos gėrimu!