Sūrūs svogūnų skonio blyneliai – gardus būdas pradėti dieną. Blyneliai minkšti, aromatingi, traškūs ir paskaninti smulkintais žaliaisiais svogūnais. Jie tinka tiek šilti, tiek šalti.
Produktai Sūrio blyneliai su svogūnų užpilu
Miltai – 130 g (1 puodelis 200 ml)
Pienas (2,5 % riebumo) – 250 ml
Kiaušiniai – 3 vnt.
Kietasis sūris – 75 gr
Augalinis aliejus – 30 ml
Žalieji svogūnai – 30 g
Cukrus – 10 gr
Soda – 2 g
Druska – 2,5 g
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSūrio blyneliai su svogūnų užtepu
Recepto nuotrauka: Svogūnų skonio sūrio blyneliai – 1 žingsnis.
Paruoškite visus ingredientus.
Pienas tinka bet kokio riebumo.
Prieš naudodami miltus persijokite per smulkų sietelį.
Pasirinkite kietąjį sūrį pagal savo skonį.
Recepto nuotrauka: Svogūnų skonio sūrio blyneliai – 2 žingsnis
Nuplaukite ir nusausinkite žaliuosius svogūnus ir supjaustykite mažais žiedais.
Recepto nuotrauka: Sūrio ir svogūnų blyneliai – 3 žingsnis.
Giliame dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir cukrų. Plakite plaktuvu iki vientisos masės.
Recepto nuotrauka: Svogūnų skonio sūrio blyneliai – 4 žingsnis.
Supilkite 150 ml pieno ir išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Sūrio ir svogūnų blyneliai – 5 žingsnis.
Įmaišykite miltus.
Recepto nuotrauka: Svogūnais pagardinti sūrio blyneliai – 6 etapas.
Sumaišykite, kad gautųsi skystos grietinės konsistencijos tešla.
Recepto nuotrauka: Svogūnų skonio sūrio blyneliai – 7 veiksmas
Kietąjį sūrį sutarkuokite vidutine arba smulkia tarka. Į tešlą suberkite sūrio drožles ir šaukštu išmaišykite iki vientisos masės.
Recepto nuotrauka: Svogūnų skonio sūrio blyneliai – 8 veiksmas
Įmaišykite sodą.
Recepto nuotrauka: Svogūnų skonio sūrio blyneliai – 9 veiksmas.
Supilkite likusį pieną ir išmaišykite. Gaunasi gana skysta, gerai išplakama tešla.
Recepto nuotrauka: Svogūnų sūdyto sūrio blyneliai – 10 žingsnis.
Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, patepkite augaliniu aliejumi ir gerai įkaitinkite. Ant dugno paskleiskite nedidelį kiekį smulkinto žaliojo svogūno.
Recepto nuotrauka: Sūrio blyneliai su svogūnų tešla – 11 žingsnis.
Tešlą išmaišykite samčiu. Dalį tešlos iškočiokite ir supilkite į keptuvę. Sukamaisiais judesiais paskirstykite tešlą po visą dugną.
Recepto nuotrauka: Sūrio blyneliai su svogūnų tešla – žingsnis Nr. 12
Kepkite blyną ant vidutinės ugnies po 1,5-2 minutes iš abiejų pusių.
Recepto nuotrauka: Sūrio svogūnų sūdyti blyneliai – žingsnis Nr. 13
Sūrio blyneliai su svogūnų tešla paruošti.
Recepto nuotrauka: Sūrio svogūnų sūdyti blyneliai – 14 žingsnis.
Patiekite blynus į stalą, jei norite, paskaninkite grietine. Blynus galite patiekti su pirmaisiais ir antraisiais patiekalais vietoj duonos arba į juos įvynioti įdarą, kad patiekalas būtų sotesnis.
Recepto nuotrauka: Sūrio blyneliai su svogūnų įdaru – 15 žingsnis
Gero apetito!