Sūrio blyneliai su obuoliais

Puikus pusryčių pasirinkimas – varškės apkepai su obuoliais. Švelnūs, sodraus obuolių skonio ir aromato blyneliai yra labai sultingi. Lengva ir skanu!

Ingredientai Sūrio blyneliai su obuoliais (3 porcijoms)

9% varškės sūris – 200 g
obuolių – 350 g (2-3 vienetai).
Kvietiniai miltai – apie 80 gr (0,5 puodelio 250 ml)
Kiaušiniai – 2 vnt.
Cukrus – 2 šaukštai (arba pagal skonį)
Raugas – 1/2 šaukštelio.
Augalinis aliejus (kepimui) – 3 šaukštai.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSūrio blyneliai su obuoliais
Recepto nuotrauka: Blyneliai su obuoliais – 1 žingsnis.
Paruoškite ingredientus.

Recepto nuotrauka: Blynų sūrio pyragas su obuoliais – 2 žingsnis
Dubenyje sumaišykite varškę, cukrų ir kiaušinius.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su obuoliais – 3 žingsnis.
Viską išplakite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės. Jei neturite trintuvo, varškę galite pertrinti per sietelį, kad mišinys būtų vientisesnis.

Recepto nuotrauka: Varškės apkepai su obuoliais – 4 žingsnis
Nulupkite obuolius ir išimkite jų kauliukus. Minkštimą sutarkuokite stambia tarka.

Recepto nuotrauka: Sūrio blyneliai su obuoliais – žingsnis Nr. 5.
Sudėkite tarkuotus obuolius į dubenį su varškės mišiniu ir išmaišykite. Jei obuoliai labai sultingi ir išskiria daug sulčių, siūlau juos šiek tiek nuspausti, kad nereikėtų dėti per daug miltų.

Recepto nuotrauka: Varškės apkepai su obuoliais – 6 žingsnis
Miltus ir kepimo miltelius dalimis, kaskart maišydami, suberkite per smulkų sietelį.
Atkreipkite dėmesį, kad miltų kiekis gali skirtis, todėl juos įberkite dalimis.

Recepto nuotrauka: Sūrio blyneliai su obuoliais – 7 žingsnis
Varškės tešla, iš kurios kepamos bulvytės, turi būti pakankamai tiršta, kad nuo šaukšto nukristų gabalėlis.

Recepto nuotrauka: Varškės apkepai su obuoliais – 8 žingsnis
Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Į keptuvę šaukštu dėkite varškės tešlos ir formuokite nedidelius blynelius. Aš tai darau su ledų semtuvėliu su stūmokliu, kad blynai iš karto būtų gerai suformuoti. Varškės paplotėlius kepkite ant vidutinės ugnies apie 3 minutes. Pasirinktinai galite uždengti dangčiu, kad jie tolygiai įkaistų.

Recepto nuotrauka: Varškės apkepai su obuoliais – 9 žingsnis
Tada apverskite kepsnelius į kitą pusę ir kepkite dar apie 1-2 minutes, kol paruduos.
Likusius blynus paruoškite taip pat.

Recepto nuotrauka: Varškės obuolių paplotėliai – žingsnis Nr. 10
Paruoštus varškės ir obuolių paplotėlius sudėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad susigertų perteklinis aliejus.

Recepto nuotrauka: Varškės obuolių trapučiai – 11 žingsnis
Kreminiai blyneliai su obuoliais paruošti.

Recepto nuotrauka: Sūrio blyneliai su obuoliais – žingsnis Nr. 12
Gero apetito!

Parašykite komentarą