Man dažnai lieka plonos pitos ir kartais ji pradeda džiūti ir trūkinėti. Būtent iš tokio pyrago galima padaryti suplėšytą pyragą su varškės ir varškės įdaru. Pyragas labai skanus, švelnus, sotus ir kvapnus. Jį lengva ir greita pagaminti, todėl jį galite ruošti net sekmadienio pusryčiams arba kaip pagrindinį patiekalą lengvai šeimos vakarienei.
Sudedamosios dalys
Norint pagaminti lavašo pyragą su sūriu ir varške, reikia:
- lavašas – 150 g;
- 5-9 proc. riebumo varškės – 180 gr;
- kiaušinis – 2 vnt;
- kietasis sūris – 130 g;
- pieno – 130 ml;
- druskos – pagal skonį;
- sezamo – 1 šaukštelis (nebūtina);
- sviestas – 50 g.
Metodas
- Paruoškite produktus.
- Dideliame dubenyje sumaišykite varškę ir kiaušinius, išplakite iki vientisos masės.
- Supilkite pieną, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite.
- Įdėkite tarkuoto sūrio.
- Sūrio ir sūrio mišinį sumaišykite šaukštu.
- Suplėšykite lavašą į gabalėlius ir sudėkite į dubenį su sūrio ir sūrio mišiniu.
- Mišinį išmaišykite šaukštu.
- Masę supilkite į riebalais išteptą formą (aš supyliau į 26 cm skersmens formą). Lengvai išlyginkite. Likusį sviestą supjaustykite plonais griežinėliais ir tolygiai paskirstykite ant pyrago viršaus. Jei norite, apibarstykite pyragą sezamo sėklomis.
- Kepkite lavašo pyragą su varške ir sūriu iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes (kol taps auksinės spalvos).
- Paruošę šiek tiek atvėsinkite ir perkelkite į lėkštę.
- Švelnus, sotus, kvapnus lavašo pyragas su sūrio ir varškės įdaru, supjaustytas gabalėliais ir patiekiamas karštas.
- Gero apetito!