Suluguni bandelės keptuvėje

Keptuvėje kepti, sultingi, skanūs ir kvapnūs plokštainiai su suluguni sūriu ir žolelėmis yra sotus ir skanus patiekalas. Juos galima patiekti pusryčiams (su arbata ar kava), pietums kaip pagrindinį patiekalą, pridėti prie salotų, marinuotų agurkų ar adžikos. Trapus sūris, kvapnios žolelės ir plona tešla, ištepta sviestu – kas gali būti gardžiau? Būtinai pasigaminkite šiuos nuostabius plokštainius ir esu tikra, kad liksite labai patenkinti!

Sudedamosios dalys

Norėdami keptuvėje pasigaminti suluguni plokštainį, turėsite:

  • Tešlai:
  • kefyras – 350 ml;
  • miltai – 450-500 gr;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • sodos – 1/3 šaukštelio;
  • kiaušinio trynys – 1 vnt;
  • augalinis aliejus – 30 ml.
  • Įdarui:
  • Suluguni sūris – 600 gr;
  • Žalumynai (turiu žaliųjų svogūnų) – 1 ryšulėlis;
  • kefyro – 3 šaukštai;
  • Vienas plaktas kiaušinio baltymas – 1 kiaušinio baltymas.
  • Tortilijų sutepimas riebalais:
  • sviestas – 50 g.

Maisto gaminimo procesas

  1. Norėdami pradėti maišyti tešlą, supilkite kambario temperatūros kefyrą į dubenį, suberkite druską, sodą ir išmaišykite.
  2. Į mišinį supilkite kiaušinio trynį ir augalinį aliejų ir išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Į dubenį suberkite apie 380 g miltų ir užminkykite tešlą.
  4. Šaukštu minkykite tešlą, kol tešla pradės sukibti.
  5. Tada minkykite tešlą rankomis, nuolat įmaišydami likusius miltus. Ilgai neminkykite tešlos, kad kepiniai netaptų guminiai. Lengvai minkykite tešlą, kol ji taps minkšta, tada palikite ją pailsėti apie 20 minučių, uždengę maistine plėvele. Tešla turi būti minkšta, viduje šiek tiek lipni, o išorėje – lygi, nelipni.
  6. Kol mūsų bandelių tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Suluguni sūrį sutarkuokite stambia tarka. Į sūrį sudėkite smulkiai supjaustytus žalumynus (aš naudojau žaliuosius svogūnus), kefyrą ir kiaušinio baltymą, išmaišykite ir mūsų plokštainio įdaras paruoštas. Padalykite jį į 8 maždaug lygias dalis (tiek, kiek bus būsimų plokštainių).
  7. Tada tešlą išklokite ant miltais pabarstyto kilimėlio ir padalykite į 8 lygias riekes.
  8. Kiekviena detalė užapvalinama rankomis.
  9. Pabarstykite paviršių miltais ir pirštais pradėkite minkyti tešlos gabalą į paplotėlį. Į tešlos gabalėlio vidurį dėkite 1/8 įdaro.
  10. Tada tešlą užspauskite ant įdaro, pamirkydami rankas miltuose.
  11. Gautą mazgą apverskite aukštyn kojomis su siūle.
  12. Rankomis ištempkite tešlos gabalėlį ratu.
  13. Tada šiek tiek perbraukite per paplotėlius smeigtuku. Taip suformuokite visus suluguni plokštainius.
  14. Įkaitinkite keptuvę be aliejaus ir ant sausos įkaitusios keptuvės dėkite plokštainį.
  15. Kepkite plokštainį iš vienos pusės 4-5 minutes uždengę keptuvę dangčiu ant vidutinės ugnies.
  16. Tada apverskite apkepą ant kitos pusės ir kepkite dar 4-5 minutes, taip pat uždengę keptuvę dangčiu. Kepimo metu duoną galite kelis kartus apversti iš vienos pusės į kitą.
  17. Išimkite paruoštus plokštainius iš keptuvės ir iš abiejų pusių patepkite sviestu.
  18. Tokiu būdu keptuvėje apkepkite visas plokštainio riekeles, įdarytas suluguni sūriu, o tada iš abiejų pusių jas aptepkite sviestu. Štai kokie gražūs, minkšti ir apetitiški jie būna.
  19. Sultingi, skanūs, kvapnūs plokštainiai su suluguni sūriu ir žalumynais tikrai patiks visai šeimai. Jie tinka kaip priedas prie arbatos ar kavos ir kaip pagrindinis patiekalas, kurį galima patiekti su šviežių daržovių salotomis, marinuotais agurkais ar adžikos patiekalais. Norėdami sutrumpinti kepimo laiką, galite naudoti 2 keptuves. Turite jį išbandyti – jis skanus!
  20. Gero apetito, draugai!

 

Parašykite komentarą