Saulėtas, aromatingas ir labai sultingas… Taip, tai visų mėgstami mėsos kukuliai, kurių receptą norėčiau jums pristatyti. Tiesą sakant, čeburekus priskiriu prie patiekalų, kuriems reikia „moralinio pasiruošimo”, pavyzdžiui, koldūnų ir beliašo, nors ir vieni, ir kiti nėra sudėtingi. Tačiau jie paprastai ruošiami didelei grupei arba pagal užsakymą, todėl jiems reikia šiek tiek daugiau laiko ir šiek tiek daugiau jūsų „atkaklumo”, tačiau rezultatas to vertas! Taigi, ruoškitės ir gaminkime!
Sudedamosios dalys
Sultingiems mėsos kukuliams pasigaminti reikės:
- Tešlai*:
- 1 kg 400 g miltų;
- 500 g karšto virinto vandens;
- 1 valgomasis šaukštas sviesto;
- 1 kiaušinis;
- 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus;
- Įdarui:
- 400 g maltos naminės mėsos;
- 50 g sviesto;
- 1 svogūno galvutė;
- ½ ryšulėlio petražolių;
- ½ ryšulėlio krapų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų, žiros pagal skonį.
- aliejaus (kepimui).
- – tešlos gaunasi gana daug, labai patogu pusę jos užšaldyti ir kitą kartą panaudoti čeburekams ar kam nors kitam. Iš pusės šio recepto tešlos ir įdarui skirtų ingredientų gausite 15 vidutinio dydžio čeburekų. Jei norite pagaminti apie 30 sultingų čeburekų, padvigubinkite mėsos įdarui skirtų ingredientų skaičių ir atitinkamai panaudokite visą tešlą!
Maisto gaminimo procesas
- Į įdarą sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, prieskonines žoleles, druską, pipirus, smulkintus kmynus ir išmaišykite.
- Kruopščiai išminkykite įdarą. Aš maltą mėsą sumaliau per malūnėlį, kad ji būtų minkštesnė ir sultingesnė, tačiau tai nėra privaloma. Kukuliams skirtą maltą mėsą uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve, kol tešla kepa.
- Supilkite karštą verdantį vandenį į dubenį, sudėkite sviestą ir išmaišykite.
- Supilkite augalinį aliejų, išmaišykite ir palikite vandenį 10 minučių atvėsti.
- Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išmaišykite.
- Nedidelėmis porcijomis suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
- Tešla būna labai minkšta, elastinga ir puri.
- Iškočiokite 3 mm storio tešlą, lėkštute išpjaukite apskritimus, ant vienos pusės dėkite įdarą, ant viršaus šiek tiek sviesto** ir užspauskite kraštus.
- ** – jei norite, kad įdaras būtų sultingas, gamindami įdarą vietoj sviesto galite įpilti šiek tiek mėsos sultinio.
- Taip pagaminkite visus maltos mėsos kukulius.
- Gerai įkaitinkite augalinį aliejų, apkepkite čeburekus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Kepdami nenaudokite per daug aliejaus. Padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
- Saulėti, kvapnūs ir labai sultingi mėsos kukuliai, pagaminti pagal šį receptą, nepaliks abejingų.
- Gero apetito!
- Valgykite su malonumu!