Sūdytos keptuvės koldūnai

Jei turite sūrymo likučių nuo konservuotų pomidorų, agurkų, cukinijų ir t. t., neskubėkite jų išmesti. Yra daugybė receptų, kuriuose galite jį naudoti. Šiandien papasakosiu, kaip keptuvėje pasigaminti labai skanių, minkštų koldūnų, išminkytų su sūrymu. Toks pyragas puikiai tinka šeimos arbatos vakarėliui. Koldūnus patiekite šiltus ir apibarstytus cukraus pudra. Tai skanu! Išbandykite!

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti sūrymo trupinius keptuvėje, turėsite:

  • bet kokio sūrymo (naudojau pomidorų sūrymą) – 100 ml;
  • sodos – 0,5 šaukštelio;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 4 šaukštai;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • Aliejus – 1 valgomasis šaukštas (tešlai) + kepimui;
  • miltų – 300-350 g;
  • cukraus pudros (nebūtina).

Maisto gaminimo procesas

  1. Kambario temperatūros sūrymą supilkite į tinkamo dydžio dubenį.
  2. Į sūrymą suberkite sodą ir išmaišykite. Sūrymas sureaguos ir skystis taps baltas ir putojantis.
  3. Į sūrymą įberkite cukraus ir žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite.
  4. Supilkite augalinį aliejų.
  5. Tada įmuškite kiaušinį.
  6. Gerai išmaišykite mišinį. Mišinys turi būti vienalytis.
  7. Palaipsniui suberkite persijotus miltus, užminkykite elastingą, minkštą, nelipnią prie rankų tešlą. Įdėkite tešlą į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite kambario temperatūroje pakilti apie 20 minučių.
  8. Iš likusios tešlos iškočiokite 0,5 cm storio lakštą.
  9. Naudodami stiklinę arba sausainių pjaustytuvą išpjaukite tešlą norimomis formomis.
  10. Į keptuvę įpilkite pakankamai aliejaus ir gerai įkaitinkite. Sudėkite koldūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies po 2 minutes iš kiekvienos pusės (kol gražiai paruduos).
  11. Išimkite paruoštus koldūnus iš keptuvės ir sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
  12. Sūryme apvolioti koldūnai yra gardžiai minkšti ir gali būti patiekiami.
  13. Jei norite, prieš patiekdami koldūnus galite apibarstyti cukraus pudra.
  14. Mėgaukitės!

 

Parašykite komentarą