Gaminant naminę varškę dažnai lieka daug išrūgų. Kyla klausimas, kur jį dėti. Yra daugybė patiekalų iš išrūgų receptų, vienu iš jų norėčiau pasidalyti šiandien. Keksiukai iš išrūgų yra skanūs, švelnūs ir purūs. Jei norite, į tešlą galite įdėti riešutų, sultenių, džiovintų abrikosų, cukruotų vaisių ir pan. Iškepiau įprastus klasikinius keksiukus ir jie pasirodė labai skanūs. Rekomenduoju išbandyti!
Sudedamosios dalys
Išrūgų keksiukams pasigaminti reikės:
- kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 1 puodelis;
- išrūgos – 1 puodelis;
- augalinio aliejaus (be skonio) – 0,5 puodelio;
- miltų – 2,5 puodelio;
- Soda – 0,5 šaukštelio.
- 200 ml stiklinė.
gaminimo procesas
- Paruoškite reikiamą ingredientų rinkinį.
- Dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite cukrų.
- Kiaušinius ir cukrų plakite mikseriu iki vientisos masės.
- Įmaišykite augalinį aliejų ir išrūgas.
- Suberkite persijotus miltus su soda.
- Šaukštu arba mikseriu gerai išmaišykite tešlą, kad neliktų gumulėlių.
- Tešla yra tirštos grietinės konsistencijos (kaip pavaizduota paveikslėlyje).
- Jei keksiukus kepate metalinėse keksiukų formelėse, ištepkite jas augaliniu arba sviesto riebalais, silikoninių keksiukų riebalais tepti nereikia. Pripildykite keksiukų formeles 2/3 tešlos, kad kepant keksiukai gerai pakiltų.
- Keksiukus pašaukite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus (apie 25-30 min.). Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės.
- Labai skanūs, minkšti išrūgų skonio keksiukai jau paruošti.
- Išimkite keksiukus iš formelių, atvėsinkite ir galite patiekti. Jų vidus yra švelnus ir akytos tekstūros. Jei norite, prieš patiekdami keksiukus galite apibarstyti cukraus pudra.
- Gero apetito!