Greitai marinuotų agurkų receptas
Traškūs, sūrūs greitai marinuoti agurkai su česnakais ir krapais. Mėgstu pridėti griežinėliais pjaustytų žaliųjų svogūnų ir šiek tiek aštrumo suteikiantį griežinėliais arba pusiau perpjautą jalapenos. Šiuos šaldytuve marinuotus agurkėlius lengva pagaminti ir jais galima mėgautis jau kitą dieną. Šie marinuoti agurkai yra pikantiški ir šiek tiek aštresni, jei mėgstate saldžius agurkus, į sūrymą įberkite cukraus (žr. pastabas toliau).
Ingredientai
- 3 puodeliai acto tinka distiliuotas baltasis actas arba baltojo vyno actas
- 2 ¼ puodelio šalto vandens
- 2 ½ valgomojo šaukšto košerinės druskos
- 3 šaukštai garstyčių sėklų
- 3 šaukštai kalendros sėklų
- 3 valgomieji šaukštai pipirų grūdelių
- 2 lauro lapai
- 1 ¼ lb persiškų arba angliškų agurkų, supjaustytų ½ cm ilgio griežinėliais
- 4 žalieji svogūnai, nupjauti ir supjaustyti (baltosios ir žaliosios dalys)
- 3 jalapeno paprikos, supjaustytos griežinėliais (pašalinkite sėklas, kad būtų mažiau aštrios)
- 6 susmulkintos česnako skiltelės
- Šviežių krapų šakelių pagal skonį
Instrukcijos
- Paruoškite agurkus. (Neprivaloma) Supjaustytus agurkus ir keletą ledo kubelių įdėkite į kriauklėje esantį durklą maždaug 20 minučių (tai padeda jiems geriau traškėti). Visiškai nusausinkite ir nusausinkite.
- Paruoškite sūrymą. Puode sumaišykite actą, vandenį, druską, garstyčių sėklas, kalendros sėklas, pipirų grūdelius ir lauro lapus. Užvirinkite ant didelės ugnies. Sumažinkite ugnį ir palikite virti 10 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
- Supakuokite agurkus ir daržoves į stiklainius. Supakuokite agurkus, žaliuosius svogūnus, jalapenos, česnakus ir kelis krapus į keletą plačiakakčių stiklainių (jie turi būti sandariai supakuoti).
- Į stiklainius supilkite sūrymą. Sūrymu užpilkite stiklainius, kad apsemtų agurkus (šaukšto nugarėle stumkite agurkus žemyn, kad apsemtų). Porą kartų papurtykite stiklainius, kad išsisklaidytų oro burbuliukai ir agurkai nusistovėtų.
- Sandariai uždenkite ir laikykite šaldytuve. Sandariai užsukite stiklainius dangteliais ir laikykite šaldytuve. Geriausiam rezultatui pasiekti marinuotus agurkus palikite šaldytuve visai nakčiai, bet jei norite, galite jais mėgautis ir anksčiau.
Pastabos
- Marinavimo stiklainių variantas. Stiklainių dydis neturi reikšmės, bet aš mėgstu naudoti šiek tiek didesnius stiklainius su plačiomis angomis, pvz., šį (partnerių nuoroda). Tvirtai supakavę vieną stiklainį, galite pereiti prie kito.
- Sūrymo variantai: Šie marinuoti agurkai yra aštresni ir šiek tiek aštrūs. Aš sūrymui naudojau daugiau acto ir vandens, bet jei nesate tikri, sūrymui galite naudoti acto ir vandens santykį 1:1. Jei mėgstate saldesnius marinuotus agurkus, į sūrymą įberkite ¼ puodelio cukraus (cukraus galite įberti daugiau arba mažiau pagal savo skonį). Taip pat galite reguliuoti sūryme naudojamų prieskonių kiekį, naudodami daugiau arba mažiau prieskonių, kuriuos mėgstate. Kai kuriuose Artimųjų Rytų marinuotų agurkų receptuose naudojamas šviežias imbieras arba ciberžolė, o kai kuriuose – raudonųjų pipirų dribsniai.
- Jei reikia, pasigaminkite daugiau sūrymo. Jei norite marinuoti daugiau agurkų arba dėl kokių nors priežasčių pritrūko sūrymo, pasigaminkite daugiau sūrymo pagal pirmiau nurodytas proporcijas ir, žinoma, prieš naudodami leiskite jam atvėsti.
- Geriausi rezultatai: Prieš naudodami marinuotus agurkus palikite šaldytuve bent vienai nakčiai.
- Laikymas: Greitai arba šaldytuve marinuotus agurkus reikia laikyti šaldytuve. Jie gerai išsilaikys 2 mėnesius.
- Apsilankykite mūsų parduotuvėje ir ieškokite kokybiškų Viduržemio jūros regiono ingredientų, įskaitant aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų ir prieskonius.