lašišos kotletai

LAŠIŠOS GABALIUKAI

Švelnūs, kvapnūs, sveiki, visai šeimai! Maltos lašišos kotletai paruošiami labai paprastai ir nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių. Iš anksto kepant jie tampa sultingi ir minkšti, o kepant – mažiau maistingi. Tokius kotletukus valgys net ir maži išrankūs valgytojai.

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Lašiša (filė) – 500 g
  • Svogūnų svogūnai (vidutiniškai) – 2 vnt.
  • Balta duona – 60 g
  • Pienas – 100 g
  • Kiaušiniai – 1 vnt.
  • Druska – pagal skonį

SKIRTA KEPTI:

  • l augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai.

DUONOS KEPIMUI:

  • duonos džiūvėsėlių – 25 g.

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip pasigaminti maltos lašišos kotletus? Paruoškite maistą. Galite naudoti jau paruoštą faršą arba pasigaminti jį patys. Aš naudojau iš anksto nuluptą ir iškaulinėtą filė. Duonos džiūvėsėlius taip pat galima pasigaminti iš skrudintos duonos.
  2. Baltą duoną pamirkykite piene, kad gerai suminkštėtų. Geriau imti šiek tiek pasenusį kepalą arba baltą duoną – ji geriau sugeria skystį, o tada sulaiko, todėl kotletai bus sultingesni.
  3. Nuplaukite iš anksto nuluptus svogūnus, savavališkai supjaustykite ne per didelius.
  4. Susmulkintus svogūnus kartu su nuo skysčio pertekliaus išspausta duona sudėkite į trintuvą.
  5. Viską sumalkite iki vientisos masės.
  6. Lašišos filė supjaustykite gabalėliais, sudėkite į blenderį.
  7. Žuvies filė malkite tol, kol gausite vientisą, glotnią masę. Galite praleisti filė per mėsmalę, tačiau blenderiu malta mėsa bus elastingesnė ir minkštesnė.
  8. Norėdami paruošti maltą mėsą, paimkite patogų platų indą. Sumaišykite maltą žuvį, smulkintą svogūną ir duonelę, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos. Galite įdėti norimų prieskonių ir paragauti.
  9. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Įdaras yra gana klampus, lipnus prie rankų. Todėl kotletukus bus patogu formuoti vandeniu sudrėkintomis rankomis.
  10. Iš maltos mėsos suformuokite norimos formos ir dydžio kotletus.
  11. Kotletą iš abiejų pusių apvoliokite džiūvėsėliuose.
  12. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus, sudėkite tvarkingai suformuotus kotletus. Kepkite kotletukus ant vidutinio stiprumo ugnies, kol iš vienos pusės taps auksinės spalvos.
  13. Apverskite kotletukus ir taip pat apkepkite kitą pusę. Kepant kotletuose užsilaiko visos sultys, todėl jie tampa sultingesni ir skanesni.
  14. Formos dugną išklokite folija, išdėliokite iškeptus kotletus.
  15. Iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje kepkite žuvies kotletus apie 20 minučių.
  16. Lašišos kotletus patiekite karštus su bulvių, kruopų, troškintų daržovių garnyru. Ant viršaus užberkite šviežių žolelių. Gero apetito!

Parašykite komentarą