Pomidorų sultys namuose
Namuose pasigaminti pomidorų sulčių visai nesudėtinga. Svarbiausia, kad naudojami pomidorai būtų kuo labiau prinokę ir sultingi. Nesvarbu, kokios rūšies, tik tegul jie būna raudoni. Norėdami pasigaminti pomidorų sulčių namuose, galite puikiai išsiversti be sulčiaspaudės, pakanka blenderio arba mėsmalės. Taip pat reikės sietelio, kad atsikratytumėte sėklų ir odelės likučių – jie tinka pomidorų padaže, bet jų neturėtų būti sultyse.
SUDEDAMOSIOS DALYS
- 5 kg labai prinokusių bet kokios veislės raudonųjų pomidorų
- druskos, apie 35-40 g
- cukraus, apie 50-55 g
GAMINIMO RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Norėdami paruošti pomidorų sultis, paruoškite pomidorus: kruopščiai nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite ketvirčiais, pašalinkite kotelius.
- Pomidorus pertrinkite per mėsmalę arba susmulkinkite blenderiu iki vientisos tyrės.
- Supilkite tyrę į puodą, užvirinkite ant didelės ugnies, iš karto sumažinkite ugnį iki vidutinio stiprumo ir retkarčiais pamaišydami virkite 12-15 minučių. Putų pašalinti nereikia.
- Pertrinkite sultis per sietelį, padėdami sau samtį. Išmatuokite susidariusį sulčių kiekį ir įpilkite druskos bei cukraus santykiu 10 g druskos ir 15 g cukraus kiekvienam litrui sulčių. Sultis laikykite šaldytuve.
- Jei norite paruošti sultis žiemai, pasiruoškite sterilizuotus indus ir dangtelius. Nuvalę sultis užvirinkite, virkite 5 minutes.
- Tuoj pat, tiesiai užvirus, atsargiai supilkite į paruoštus indus, užkimškite ir atvėsinkite. Laikykite vėsioje vietoje.