Siūlau pasigaminti labai skanių, švelnių, traškių išorėje ir minkštų viduje sraigių sausainių. Receptas gana paprastas. Tešlą su kefyru užminkyti greitai ir lengvai, o sraigės formos sausainiai nekelia jokių problemų. Prieš kepimą sausainiai mirkomi cukruje, kad paruošti sausainiai pasidengtų gardžia cukraus plutele. Siūlau pagal šį receptą pasigaminti skanių sausainių!
Sudedamosios dalys
Sraigių sausainiams pagaminti reikės:
- 2,5 % kefyras – 150 ml;
- augalinis aliejus – 70 ml;
- kiaušinis – 1 vnt;
- cukraus – 3 valg. šaukštai (tešlai) + pabarstymams;
- kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
- vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
- druskos – žiupsnelis;
- miltai – 350 g.
Metodas
- Paruoškite produktus.
- Dubenyje sumaišykite kefyrą, kiaušinį, druską ir 3 šaukštus cukraus.
- Mišinį sumaišykite šakute.
- Supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite. Suberkite vanilinį cukrų ir kepimo miltelius, tada dalimis suberkite miltus, pirmiausia šakute išmaišydami sausainių tešlą.
- Tada gerai išminkykite tešlą rankomis, kol ji taps lygi ir minkšta, prireikus įberkite miltų. Išminkyta tešla neturi lipti prie paviršiaus.
- Išminkytą tešlą padalykite į 15 dalių. Ant miltais pabarstyto paviršiaus kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į ploną stačiakampį.
- Iš tešlos stačiakampio iškočiokite ilgą, storą ritinį, pradėdami nuo platesnės dalies.
- Suvyniokite ritinį ant kilimėlio, kad jis taptų ilgesnis.
- Susukite ritinį į glaudžią sraigę, kaip parodyta nuotraukoje, užspausdami kraštą ant apačios.
- Į dubenėlį supilkite cukrų (aš įbėriau 3 valgomuosius šaukštus cukraus, tiek, kad užtektų visam sausainiui), pamerkite sraigės viršų į cukrų.
- Ant pergamentu (arba kepimo kilimėliu) išklotos kepimo skardos dėkite sraigių sausainius cukrine puse į viršų. Palaipsniui suformuokite visus 15 sausainių gabalėlių, įsitikinkite, kad jų viršus padengtas cukrumi, ir išdėliokite juos ant kepimo skardos vienas nuo kito.
- Dėkite kepimo skardą su sausainiais į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes (kol lengvai apskrus).
- Tada išimkite sraigių sausainius iš orkaitės, leiskite jiems šiek tiek atvėsti ir sudėkite į lėkštę. Štai kaip lengvai ir greitai iškepti trapią išorę ir minkštą vidų – skaniausią kefyro tešlos pyragą. Jie yra skanus arbatos ar kavos priedas.
- Mėgaukitės!