Iš tešlos, pagamintos iš pieno ir sausų mielių, siūlau išsikepti skanių, minkštų bandelių arbatos gėrimui. Šiam receptui naudojau sausas mieles, kurios tinka maišyti su miltais (informaciją rasite ant mielių gamintojo pakuotės). Įdarui naudojau cukrų ir aguonas, vietoj aguonų galite naudoti cinamoną arba tik cukrų. Pagal šį receptą iškeptos mielinės bandelės būna purios, su gražia trupinių struktūra, jos bus puikus priedas prie arbatos vakarėlio su šeima ir draugais!
Sudedamosios dalys
Norint pasigaminti bandelių su pienu ir miltelių pavidalo mielėmis, reikia:
- kvietinių miltų – 2,5 puodelio;
- sausų mielių – 1 šaukštelis;
- pieno – 150 ml;
- kiaušinis – 1 vnt;
- cukraus – 2,5 valg. šaukšto (tešlai) + 3 šaukšteliai;
- druskos – 1 šaukštelis;
- aguonų – 3 šaukšteliai (nebūtina);
- augalinio aliejaus – 3,5 valgomojo šaukšto (tešlai) + sluoksniams sutepti.
- Stiklinės tūris 250 ml.
Maisto gaminimo procesas
- Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir 2,5 šaukšto cukraus, minutę plakite mikseriu (iki vientisos masės).
- Į šį mišinį supilkite šiltą pieną (apytikslė pieno temperatūra – 38-39 laipsniai), įpilkite 3,5 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus, išmaišykite pieno mišinį plaktuvu iki vientisos masės.
- Persijokite miltus ir mieles į pakankamo dydžio dubenį ir išmaišykite. Miltų ir mielių mišinio viduryje padarykite įdubimą.
- Į miltų įdubimą supilkite pieno mišinį.
- Iš pradžių tešlą išminkykite dubenyje šaukštu, paskui minkykite ant stalo rankomis. Mielinę tešlą minkykite rankomis apie 7-9 minutes. Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų. Tešlą sudedame į dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir pastatome į šiltą vietą be skersvėjų 1-1,5 valandos.
- Štai kaip mano tešla pakilo po valandos.
- Pakilusią tešlą padalykite į 3 lygias dalis. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus į 3 mm storio apskritimą. Kiekvieno apskritimo paviršių patepkite augaliniu aliejumi. Kiekvieną apskritimą pabarstykite 1 arbatiniu šaukšteliu cukraus ir, jei norite, 1 arbatiniu šaukšteliu aguonų.
- Peiliu (arba picos pjaustykle) kiekvieną apskritimą supjaustykite į 8 dalis. Kiekvieną gabalėlį suformuokite kaip bandelę, užlenkdami nuo didesnės pusės iki kampo. Iš viso iš 3 sluoksnių tešlos išeina 24 bandelės, aš jas kepiau orkaitėje po 2 sluoksnius.
- Dėkite bandeles ant pergamentu išklotos kepimo skardos uodegėlėmis žemyn. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 20-30 minučių.
- Praėjus šiam laikui, siųskite padėklą su bandelėmis į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms (atsižvelkite į savo orkaitės savybes).
- Su pienu ir sausomis mielėmis išminkyti rageliai yra minkšti ir skanūs, padėkite sau!
- Mėgaukitės!