Šašlykų kebabo receptas su bazilikais
Šašlykas laikomas iškylos lauke patiekalu, todėl, mano nuomone, jis tinka ir darbo dienomis, ir per šventes. Juo papuošėme savo naujametinį stalą. Sakoma, kad gaminti šį patiekalą – ne moterų darbas. Tačiau pažįstu daug moterų, kurios puikiai moka gaminti kebabus, ir aš pati puikiai įveikiu šią sudėtingą užduotį. Mėgstu skirtingus marinatus. Šiandien norėčiau jums pristatyti savo mėgstamiausią kefyre marinuotos kiaulienos šašlykų su bazilikais receptą. Kiaulieną geriausia pirkti atšaldytą. Gerai tinka nugarinė, kaklas, nugarinė arba nugarinė. Bazilikuose ir kefyre marinuotas šašlykas yra sultingas, kvapnus ir labai skanus. Kaip garnyrą galite patiekti šviežių daržovių, marinuotų svogūnų, įvairių žalumynų.
Sudedamosios dalys
Norint paruošti kebabą su bazilikais, reikės:
- kiauliena (mėsa) – 2 kg;
- bazilikų – 1 ryšulėlis;
- kefyro – 0,5 litro;
- maltų juodųjų pipirų – 1/2 šaukštelio;
- maltų pipirų – 1/2-1 šaukštelis;
- druskos – pagal skonį.
- Patiekti: šviežių daržovių, pitos duonos, padažų – pagal skonį.
Bazilikas Receptai Maisto gaminimo procesas
- Kiaulieną supjaustykite vienodo dydžio porcijomis, pabarstykite juodaisiais pipirais ir kvapiaisiais pipirais, išspauskite bazilikų sultis ir lapelius, sudėkite į mėsą, gerai išmaišykite, supilkite kefyrą.
- Palikite mėsą kefyro ir bazilikų marinate vėsioje vietoje 4-7 valandoms. Nesūdykite druskos!
- Tada pasūdykite kefyre ir bazilikuose marinuotą kiaulieną, suverkite ant iešmelių ir kepkite ant gerai įkaitusių žarijų ant grotelių (žiūrėkite, kad nebūtų atviros liepsnos), reguliariai apverskite ir stebėkite, kad mėsa nesudegtų.
- Mėgstu patiekti kebabą ant pitos duonos su žalumynais: bazilikais, petražolėmis, krapais, kalendromis…
- Gaminius gaminome lauke, netoli savo namų – prie garažo, o valgėme namie, todėl transportavimui naudojome įprastą orkaitės skardą. Pagal šį receptą kefyre su bazilikais marinuotas kiaulienos šašlykas gaunasi labai skanus ir kvapnus. Mėsos gabaliukai tiesiog tirpsta burnoje!
- Gero apetito!