Sprandines Kepsnys Keptuveje

Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė

Kiaulienos sprandinė visada skani ir ypač švelni dėl mėsos derinio ir mažo riebalų kiekio. Kiaulienos sprandinė tinka beveik visiems mėsos gaminiams. Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė yra minkšta ir sultinga, pagardinta žolelėmis ir česnakais. Jis skanus ir šaltas, ir karštas, tinka su bet kokiu garnyru.

Sudedamosios dalys

Norėdami paruošti orkaitėje keptą kiaulienos sprandinę, turėsite:

  • 700 g kiaulienos sprandinės;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštai sojų padažo;
  • 1 šaukštelis džiovintų itališkų žolelių;
  • 1 šaukštelis malto česnako miltelių;
  • 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • 1 didelė lemputė.

Sprandines Kepsnys Keptuveje Virimo procedūra

  1. Marinatui sumaišykite alyvuogių aliejų, sojų padažą, česnaką, juoduosius pipirus ir žoleles.
  2. Svogūną supjaustykite dideliais pusžiedžiais.
  3. Nuplaukite ir nusausinkite mėsą, sudėkite ją į stiklinį arba emaliuotą dubenį, suberkite smulkintus svogūnus ir užpilkite marinatu.
  4. Mėsą iš visų pusių kruopščiai įtrinkite marinatu ir svogūnais, uždenkite dangčiu arba maistine plėvele ir palikite 2 valandoms.
  5. Tada kiaulienos sprandinę su svogūnais ir marinatu įdėkite į kepimo rankovę, sutvirtinkite iš abiejų pusių ir 1,5 valandos pašaukite į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepimo pabaigoje rankovės atidaryti nebūtina.
  6. Paruošta skani, neįtikėtinai minkšta kepta kiaulienos sprandinė.
  7. Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!

Kiaulienos sprandinės kepsnys

Paruošimo laikas: 15 min.

Paruošimo laikas: Laikymo trukmė: 15 min.

Porcijos: 2

Ingredientai

  • Svogūnas1 vnt.
  • Aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus 6 art. l.
  • Malti juodieji pipirai1 žiupsnelis
  • Pomidorai 1 vnt.
  • Kiaulienos sprandinė 450 g
  • Druska 2 žiupsneliai
  • sojų padažo 3 vnt.

Kiaulienos kepsnys

Tikriausiai visi galvoja, kad nėra nieko paprasčiau, kaip iškepti gerą mėsos gabalą. Aš kepiau marinuotą mėsą keptuvėje – ir viskas! Taip pat galite prisiminti posakį: „Karštas niekada nebūna žalias”. Tačiau nustebinti gerai iškeptu sultingu kepsniu – visai kas kita, o žinovai šį įgūdį priskiria ne ką mažesniam kulinarijos menui. Steikas – tai amerikiečių virtuvės patiekalas, kurį sugalvojo Džeimsas Solsberis, užsiimantis tinkamos mitybos tobulinimu, ir patiekalas pavadintas jo vardu. Manoma, kad kuo paprastesni mėsos priedai, tuo natūralesnis jos skonis.

Kiaulienos sprandinė imama iš kiaulienos, kad būtų galima iškepti tinkamą kepsnį. Marinuojant bet kokią mėsą (taip pat ir skirtą kepsniams), reikia atsižvelgti į 1 niuansą: ją reikia gerai įtrinti aliejumi. Tada galima įdėti bet kokių prieskonių, taip pat išspaustų svogūnų sulčių (jei imsite su minkštimu, jis tikrai sudegs). Pipirus geriau malti patiems. Kita subtilybė, kuri naudojama gerame restorane, yra mėsos apdorojimas kepsnių meistru (tai toks prietaisas su adatomis), namuose jį galima pakeisti įprasta šakute. Šis apdorojimas suteikia mėsai sultingumo ir suminkština gyslas. Skirtingai nei jautieną, kiaulieną reikia iškepti!

Štai, vadovaudamasis tokiomis paprastomis taisyklėmis, šiandien kepiau kepsnius. Pasirodė tiesiog nepakartojamai: skanūs, sultingi, iškepti. Vyras tiesiog čirškėjo virš lėkštės, jam taip patiko!

Kaip namuose žingsnis po žingsnio paruošti „Kiaulienos sprandinės kepsnį”

1. žingsnis 

Norėdami paruošti kepsnį, paimkite 2 sprandinės gabalus, sojų padažą, alyvuogių aliejų, šviežiai maltų pipirų, druskos, pomidorą ir svogūną.

2. žingsnis 

Paruoškite mėsą marinavimui, geriau, kai ji yra kambario temperatūros. Nereikia jos nuplakti, tereikia paimti aštresnę šakutę ir padaryti daug dūrių iš abiejų pusių.

3. veiksmas 

Mėsą gerai ištepkite alyvuogių aliejumi.

4. veiksmas 

Įpilkite sojų padažo.

5. veiksmas 

Susmulkinkite juoduosius pipirus, galite juos sutrinti trintuve, kad dalelės būtų didesnės. Druska.

6. veiksmas

Gautu marinatu gerai sudrėkinkite mėsą ir palikite šiek tiek pagulėti vonelėje (5-10 min.).

7. veiksmas

Ant riebalais pateptos įkaitintos keptuvės lygiai padėkite kiaulienos gabalėlį, sumažinkite kaitrą iki vidutinės, kepkite iš vienos pusės bent 5-6 minutes.

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą