Grybų padažas
Mes visi labai mėgstame grybus. Pateikiame grybų padažo receptą, kuris bet kuriam patiekalui suteiks stebuklingo aromato ir pagerins jo skonį! Grybų padažą galima pasigaminti iš anksto ir jo dėti į makaronus, ryžius, bulvių košę. Bulvių paplotėliai taip pat puikiai tinka su grybų padažu! Jei turite grybų atsargų, padažą galite pasigaminti tik iš džiovintų grybų – jis bus dar skanesnis! Kadangi mūsų regione trūksta laukinių grybų, turiu taupų variantą – derinu grybus iš savo atsargų su turimais grybais! Išbandykite! Tikiuosi, kad jums patiks!
Sudedamosios dalys
Grybų padažui paruošti reikės:
- grybai – 8-10 vnt;
- džiovintų miško grybų – kelis gabalėlius;
- Virinto vandens grybams mirkyti – 2/3 puodelio;
- svogūnas – 1 vnt;
- Sviestas arba ghi kepimui – 1 valgomasis šaukštas;
- 10 % arba 20 % grietinėlės – 2-3 šaukštai;
- virinto vandens grietinėlei ištirpinti – 0,5 puodelio;
- miltų padažui sutirštinti – 1,5 valgomojo šaukšto;
- Šalto virinto vandens miltams ištirpinti – 0,5 puodelio;
- druskos, pipirų – pagal skonį.
Grybų Padažas Su Grietine Maisto gaminimo procesas
- Paruoškite grybus. Nuplaukite ir nulupkite grybus. Džiovintus grybus (mano atveju – baltuosius) išmirkykite kambario temperatūros verdančiame vandenyje.
- Keptuvę statykite ant ugnies, įpilkite aliejaus, mano atveju – ghi.
- Nulupkite ir supjaustykite svogūną, sudėkite į karštą keptuvę ir maišydami kepkite, kol taps skaidrus.
- Supjaustykite grybus, suberkite į keptuvę su svogūnais ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes.
- Pasūdykite grybus ir svogūnus ir išmaišykite.
- Supjaustykite mirkytus pievagrybius ar kitus miško grybus griežinėliais ir sudėkite į keptuvę, pakepinkite viską kartu. Uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami.
- Supilkite grietinėlę ir vandenį ir išmaišykite.
- Į keptuvę supilkite džiovintų grybų užpilą. Atsargiai supilkite užpilą, stengdamiesi, kad nenukristų smulkūs trupiniai. Maišykite.
- Miltus atskieskite šaltu verdančiu vandeniu ir nuolat maišydami supilkite į keptuvę.
- Paskaninkite pipirais ir dar 5 minutes troškinkite grybų padažą ant silpnos ugnies. Išjunkite kaitinimą ir uždenkite.
- Mūsų grybų padažas paruoštas! Siūlau patiekti su kotletais ir bulvių koše.
- Gero apetito!
Grybų padažas su grietine
VIENOS PORCIJOS ENERGINĖ VERTĖ
KALORIJOS 85 KCAL
VOVERAIČIŲ 4 G
RIEBALAI 6 GRAMAI
angliavandenių 5 GRAM
SUDEDAMOSIOS DALYS
- Šampinjonai 200 g
- Svogūnas 1 galvutė
- Grietinė 150 g
- Žalumynai pagal skonį
- Druskos skonis
- Augalinio aliejaus skonis
GAMINIMO INSTRUKCIJOS
- Grybus ir svogūnus smulkiai supjaustykite ir 15 minučių troškinkite augaliniame aliejuje uždengę dangčiu, kad neišgaruotų skystis (jei grybai būtų sausi, galite įpilti šiek tiek vandens).
- Tada sudėkite grietinę ir troškinkite dar 5-7 minutes.
- Atvėsinkite, sudėkite žalumynus ir viską sumalkite blenderiu iki vientisos masės.