Purus spanguolių putėsiai
Tai skanios ir gražios salotos, skirtos šventėms, tačiau jos tokios geros, kad jas patiekiu ir kitu metu. Receptą gavau iš kaimynės, kuri jas patiekė su tradiciniais kalakutienos pietumis. -Helen Clement, Hemetas, Kalifornija
ngredientai
- 1 pakelis (6 uncijos) braškių želatinos
- 1 puodelis verdančio vandens
- 1 skardinė (20 uncijų) smulkintų ananasų
- 1 skardinė (14 uncijų) spanguolių padažo
- 3 šaukštai citrinos sulčių
- 1 arbatinis šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
- 1/2 arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto
- 2 puodeliai grietinės
- 1/2 puodelio smulkintų pekano riešutų
Instrukcijos
- Dideliame dubenyje ištirpinkite želatiną verdančiame vandenyje. Nusausinkite ananasus, ananasus atidėkite į šalį, o sultis supilkite į želatiną. Įmaišykite spanguolių padažą, citrinos sultis, žievelę ir muskato riešutą. Atvėsinkite, kol mišinys sutirštė Sudėkite grietinę, ananasus ir pekano riešutus. Supilkite į stiklinį serviravimo dubenį arba aliejumi pateptą 9 puodelių formą. Atvėsinkite, kol sustings, bent 2 valandas.