Agurkai pomidorų padaže žiemai
Pateikiame labai skanaus, švelnaus ir kvapnaus žiemai skirto patiekalo receptą. Šiandien uždarysime agurkus pomidorų padaže.
INGREDIENTAI
Agurkams paruošti (4 litrų stiklainiams)
- agurkų (kiek jų tilps į stiklainį);
- krapų skėtis (stiklainio dugne); 1 vnt.
- česnako (kiekvieno stiklainio dugne); 2-4 skiltelės
- juodųjų pipirų 5 žirneliai
- 1 lauro lapas 1 vnt.
Sūrymui gaminti
- 1,5 l vandens
- cukraus 200 g
- actas 9 % 150 ml
- pomidorų padažas arba kečupas 200 g
- druskos 2 šaukštai
Žingsnis po žingsnio receptas
- Sudėkite visus prieskonius ir agurkus į stiklainį. Paruoškite sūrymą: 1,5 l vandens, 200 g cukraus, 150 ml 9 % acto, 200 g pomidorų padažo arba kečupo, 2 valgomieji šaukštai druskos. Užvirinkite sūrymą, užpilkite agurkus sūrymu, 10 min. sterilizuokite litrinius stiklainius.
- Receptas be sterilizacijos. Agurkus užpilkite verdančiu vandeniu ir mirkykite 10 minučių, vandenį nusunkite. Šią operaciją pakartokite dar kartą. Trečią kartą užpilkite verdančiu sūrymu ir 1 – 1,5 valandos užsukite.