marinuoti agurkai su astriu pomidoru padazu

Agurkai pomidorų padaže žiemai

Pateikiame labai skanaus, švelnaus ir kvapnaus žiemai skirto patiekalo receptą. Šiandien uždarysime agurkus pomidorų padaže.

INGREDIENTAI

Agurkams paruošti (4 litrų stiklainiams)

  • agurkų (kiek jų tilps į stiklainį);
  • krapų skėtis (stiklainio dugne); 1 vnt.
  • česnako (kiekvieno stiklainio dugne); 2-4 skiltelės
  • juodųjų pipirų 5 žirneliai
  • 1 lauro lapas 1 vnt.

Sūrymui gaminti

  • 1,5 l vandens
  • cukraus 200 g
  • actas 9 % 150 ml
  • pomidorų padažas arba kečupas 200 g
  • druskos 2 šaukštai

Žingsnis po žingsnio receptas

  1. Sudėkite visus prieskonius ir agurkus į stiklainį. Paruoškite sūrymą: 1,5 l vandens, 200 g cukraus, 150 ml 9 % acto, 200 g pomidorų padažo arba kečupo, 2 valgomieji šaukštai druskos. Užvirinkite sūrymą, užpilkite agurkus sūrymu, 10 min. sterilizuokite litrinius stiklainius.
  2. Receptas be sterilizacijos. Agurkus užpilkite verdančiu vandeniu ir mirkykite 10 minučių, vandenį nusunkite. Šią operaciją pakartokite dar kartą. Trečią kartą užpilkite verdančiu sūrymu ir 1 – 1,5 valandos užsukite.

Parašykite komentarą