Pica Margherita
„Pizza Margherita” yra tradicinė itališka pica, bene populiariausia pasaulyje, ja paprastai pradedamas net visų picerijų meniu. Šios picos sudėtis neįprastai paprasta, pagrindiniai jos ingredientai – mocarelos sūris, prinokę pomidorai ir švieži baziliko lapeliai, kurie suteikia picai nepakartojamą skonį ir aromatą.
Pasak legendos, pica savo pavadinimą pelnė Italijos karaliaus Umberto I žmonai Margaritai Savojietei, kuri labai pamėgo šią picą.
Norint paruošti klasikinę, pačią skaniausią „Margherita” picą, reikia labai nedaug ingredientų, tačiau jie turi būti būtent tie, kurie išvardyti. Tuos ingredientus, žinoma, galite pakeisti mocarela kitu sūriu, bet tada gausite ne margherita picą , o tiesiog kažkokią picą. Todėl griežtai laikykitės recepto ir, tikiuosi, pica „Margherita” jūsų nenuvils.
Ingredientai
- 270-300 g picos tešlos
- pomidorų padažas 100-130 g
- picai skirtas mocarelos sūris 150-180 g
- pomidorų 1 vnt.
- žaliojo baziliko 8-10 lapelių
- alyvuogių aliejaus
Gaminimas
- Paruošiame ingredientus. Nuplauname ir nusausiname pomidorus ir bazilikus. Jei pradžioje tingėjote perskaityti daug žodžių, pakartosiu: picos tešla čia: picos tešla , padažas čia: picos padažas .
- Iškočiojame 2-3 mm storio, 32-35 cm skersmens picos tešlą. Paprastai ją iškočioju ant miltais pabarstyto pergamento ir ant jo kepu picą, kad pyragas nesideformuotų perkeltas ant kepimo skardos. Kad picos šonai būtų gražūs, kraštus užlenkiame 2-3 cm į vidų ir gerai uždarome, kad kepdami jie nenusitrauktų. Ant iškočioto pagrindo užpilame pomidorų padažo, tegul jo būna daugiau, ypač jei naudojate ne kečupą ar pomidorų pastą, o pomidorų padažą.
- Padažą tolygiai paskirstome ant tešlos, viršų apšlakstome alyvuogių aliejumi.
- Dabar turime iškepti pyragą, tai darome tam, kad tešla būtų traški ir gerai iškeptų. Kartu su pergamentu perkelkite tešlą ant kepimo skardos, jei pergamentas labai didelis, jį nukirpkite, kad nesiliestų prie orkaitės sienelių. Aš picą kepu ant apverstos kepimo skardos, todėl gaunasi plokščia plokštuma be sienelių. Įkaitiname orkaitę iki maksimalios temperatūros (250-270 °C), apverstą kepimo skardą su tešla dedame į apatinį lygį ir kepame 5-10 minučių, kol apačia gerai paruduoja.
- Kol pyragas kepa, supjaustome mocarelą 5-10 mm storio plokštelėmis.
- Pomidorą supjaustykite 3-5 mm griežinėliais.
- Gerai, kad tešla apačioje būtų gerai parudavusi, picos šonai pakilę. Pergamentą taip pat labai gerai apkepiau, nes liepiau jį supjaustyti, bet pati to nepadariau. Nuplėšiame gabalėlius nuo supjaustytų \u200b\u200b sūrio riekelių ir atsitiktinai išdėliojame juos ant karšto pagrindo.
- Ant viršaus dedame pjaustytus pomidorus.
- Didelius baziliko lapelius suplėšome per pusę arba mažesnius, išdėliojame ant picos viršaus, mažus lapelius dedame sveikus. Vėl siunčiame picą į iki maksimalios temperatūros įkaitintą orkaitę 5-10 minučių, dabar kepimo skardą dedame į viršutinį lygį. Pica bus paruošta, kai sūris bus visiškai išsilydęs ir pasiskirstęs po visą picos paviršių.
- Patiekite picą iš karto, kol ji karšta. Ant viršaus uždėkite šviežių bazilikų lapelių. Pica „Margherita” paruošta. Gero apetito!