Baklažanų ir čili česnakų kiaulienos kepsnys
Lengvas baklažanų ir kiaulienos kepimo receptas. Šis greitas ir paprastas baklažanų receptas maišant kepamas su kiauliena ir čili česnakų padažu.
Ingredientai
- 3 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus, padalyti
- 1 svaras japoniškų baklažanų, supjaustytų 3/4 colio gabalėliais
- 1/2 vidutinio dydžio svogūno, supjaustyto kubeliais
- 3 skiltelės česnako, susmulkintos
- 1/2 svaro maltos kiaulienos
- 1 vidutinio dydžio cukinija, supjaustyta 1/2 colio gabalėliais
- 2 šaukštai čili česnakų padažo
- 2 šaukštai žuvies padažo
- 1 valgomasis šaukštas ryžių acto
- Šviežių traiškytų juodųjų pipirų, pagal skonį
Instrukcijos
- Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinio stiprumo ugnies. Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, tada įmaišykite baklažanus. Kepkite 3-5 minutes, retkarčiais pasukdami, kol baklažanai apskrus. Išimkite baklažanus iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
- Į keptuvę įpilkite likusį šaukštą alyvuogių aliejaus, tada įmaišykite svogūnus ir česnakus. Virkite 1 minutę arba kol suminkštės, tada įmaišykite maltą kiaulieną. Kepkite apie 3 minutes arba kol kiauliena paruduos.
- Įmaišykite cukinijas, čili česnakų padažą, žuvies padažą ir ryžių actą. Virkite 3 minutes arba kol cukinijos suminkštės. Įmaišykite baklažanus ir virkite dar 2 min. arba kol baklažanai įkais ir sugers dalį padažo.