kepti baklazanai su cesnaku

Baklažanų ir čili česnakų kiaulienos kepsnys

Lengvas baklažanų ir kiaulienos kepimo receptas. Šis greitas ir paprastas baklažanų receptas maišant kepamas su kiauliena ir čili česnakų padažu.

Ingredientai

  • 3 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus, padalyti
  • 1 svaras japoniškų baklažanų, supjaustytų 3/4 colio gabalėliais
  • 1/2 vidutinio dydžio svogūno, supjaustyto kubeliais
  • 3 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1/2 svaro maltos kiaulienos
  • 1 vidutinio dydžio cukinija, supjaustyta 1/2 colio gabalėliais
  • 2 šaukštai čili česnakų padažo
  • 2 šaukštai žuvies padažo
  • 1 valgomasis šaukštas ryžių acto
  • Šviežių traiškytų juodųjų pipirų, pagal skonį

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinio stiprumo ugnies. Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, tada įmaišykite baklažanus. Kepkite 3-5 minutes, retkarčiais pasukdami, kol baklažanai apskrus. Išimkite baklažanus iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  2. Į keptuvę įpilkite likusį šaukštą alyvuogių aliejaus, tada įmaišykite svogūnus ir česnakus. Virkite 1 minutę arba kol suminkštės, tada įmaišykite maltą kiaulieną. Kepkite apie 3 minutes arba kol kiauliena paruduos.
  3. Įmaišykite cukinijas, čili česnakų padažą, žuvies padažą ir ryžių actą. Virkite 3 minutes arba kol cukinijos suminkštės. Įmaišykite baklažanus ir virkite dar 2 min. arba kol baklažanai įkais ir sugers dalį padažo.

Parašykite komentarą