Sluoksniuotos tešlos tartaletės su varške ir raudonąja žuvimi

Iš parduotuvėje pirktos sluoksniuotos tešlos galite pasigaminti įvairių užkandžių ir saldžių kepinių. Šiandien siūlau kepti pyragėlius iš sluoksniuotos tešlos. Šiuos pyragėlius galima pripildyti įvairiais įdarais. Šį kartą į juos įdėjau varškės ir sūdytos raudonos žuvies gabalėlių. Beje, žuvį sūdžiau pats. Tai buvo puikus užkandis, kuris akimirksniu dingo nuo stalo. Visiems patariu pasigaminti labai skanių pyragėlių su sūrio ir žuvies įdaru!

Sudedamosios dalys

Norint pasigaminti tartaletes su varške ir raudona žuvimi, reikės:

  • sluoksniuotos tešlos – 500 g (2 sluoksniai);
  • kreminės varškės – 100 g;
  • Lengvai sūdytos raudonos žuvies (mano atveju – rausvosios lašišos) – 9 riekelės;
  • krapų – 2 šakelės;
  • kiaušinis – 1 vnt.

Maisto gaminimo procesas

  1. Sluoksniuotą tešlą atšildykite kambario temperatūroje. Atšildymas užtruko kiek daugiau nei valandą.
  2. Pyragėliams naudojau geros kokybės (praeityje daug kartų išbandytą ir patikrintą) tešlą (du lakštus, kurių kiekvieno matmenys 18×18 cm). Neatskirdama lakštų, tešlą supjausčiau 6×6 cm dydžio kvadratėliais. Iš viso padariau 18 kvadratėlių. Tešlą pjausčiau picos pjaustykle. Jei nerimaujate, kad griežinėliai sulips vienas prie kito, geriau pjaustykite juos atskirai. Jei reikia, tešlą galima šiek tiek iškočioti į vieną pusę.
  3. Pusę kvadratėlių (9 vnt.) iš karto perkelkite į kepimo skardą, kurią rekomenduoju iškloti pergamentu. Aptepkite gabalėlius plaktu kiaušiniu.
  4. Likusiuose devyniuose gabalėliuose nedidele stikline viduryje padarykite apvalias skylutes.
  5. Perforuotus ruošinius dėkite ant riebalais patepto pagrindo. Taip pat patepkite juos kiaušiniu. Taip pat ant kepimo skardos sudėjau likusias apvalias riekeles.
  6. Dėkite skardą į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę 25 minutėms. Tokių pyragėlių gavome ir mažų užkandžių.
  7. Leiskite sluoksniuotos tešlos tartaletėms atvėsti. Užpildykite juos varške. Vienai tartalei užtenka vieno arbatinio šaukštelio sūrio.
  8. Ant sūrio uždėkite gabalėlį kuprotos lašišos.
  9. Papuoškite pyragėlius žalumynais.
  10. Vienu metu galima patiekti gardžius pyragėlius iš sluoksniuotos tešlos, įdarytus varške ir raudona žuvimi.
  11. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą