„Honey Muffin” be plutos ir grietinės

Neseniai gaminau „tinginį” meringą su grietine. Jis tingus, nes gaminamas be plutos iškočiojimo, o tešla užmaišoma per kelias minutes. Tortas didelis, gražus ir labai skanus. Šį pyragą, kaip ir įprastą meduolį, reikia gerai išmirkyti šaldytuve. Pjūvis labai gražus, o skonis nenusileidžia klasikinei medaus spalvos versijai. Toks naminis pyragas papuoš ir šventinį stalą, ir kasdienį arbatos vakarėlį.

Sudedamosios dalys

Norint paruošti „Medovik” be plutos su grietine, mums reikės:

  • Tešlai:
  • Sviestas – 200 gr;
  • miltai – 360 gr;
  • cukraus – 200 gr;
  • medaus – 160 gr;
  • kiaušinis – 6 vnt;
  • sodos – 2 šaukšteliai;
  • 9% acto – 1 valgomasis šaukštas.
  • Kremui:
  • 20 % riebumo grietinė – 800 g;
  • cukraus – 200 gr.

Metodas

  1. Paruoškite minkymui skirtus ingredientus.
  2. Ištirpinkite sodą su actu.
  3. Medų supilkite į puodą. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol medus ištirps, tada supilkite sodą.
  4. Įmaišykite medų ir sodą, kai mišinys pradės putoti ir padidės jo tūris.
  5. Įdėkite sviesto. Maišykite, kol sviestas ištirps.
  6. Kai masė vėl pakils, nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite medaus mišiniui šiek tiek atvėsti.
  7. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų.
  8. Kiaušinius ir cukrų 5 minutes plakite mikseriu.
  9. Supilkite medaus mišinį.
  10. Mišinį sumaišykite maišytuvu.
  11. Palaipsniui plaktuvu įmaišykite miltus.
  12. Tešla nebus tokia tiršta kaip blynų tešla.
  13. Išklokite dvi kepimo skardas (mano kepimo skardos matmenys 40 cm x 50 cm) silikoniniais lakštais (arba pergamentu). Padalykite tešlą į 2 dalis ir sudėkite ant padėklų. Atsargiai tolygiai paskirstykite tešlą.
  14. Kepkite medaus pyragėlius 15 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  15. Kremui sumaišykite grietinę ir cukrų, išmaišykite šaukštu ir palikite 15 minučių, kad pakiltų.
  16. Leiskite paruoštiems pyragaičiams visiškai atvėsti, tada supjaustykite juos ilgomis juostelėmis.
  17. Surinkite medaus pyragą, suderindami pyragų storį (nes kiekvienas pyragas yra skirtingo storio). Nupjaukite sausus kraštus ir palikite pabarstymui.
  18. Išimkite surinktą tortą ir, pradėdami nuo apačios, aptepkite meduolio pluteles grietine ir vėl sudėkite tortą.
  19. Sudėtą tortą visiškai aptepkite kremu. Dėkite į šaldytuvą porai valandų.
  20. Likusią pyrago dalį sutrupinkite į trupinius, kad galėtumėte apibarstyti.
  21. Apibarstykite pyragą trupiniais ir palikite šaldytuve per naktį.
  22. Papuoškite tortą (aš jį papuošiau šviežiomis uogomis). Tortas tikrai gražus.
  23. Į stalą patiekite skaniausią pyragą. „Medaus pyragą” su grietine galite pasigaminti paprasčiausiai iškočiodami pyragą be jokių mentelių.
  24. Mėgaukitės arbatos gėrimu!

 

Parašykite komentarą