Jei norite išsikepti picą ir neturite daug laiko, pateikiame skubų naminės picos iš mielinės tešlos keptuvėje receptą. Įdarams galite naudoti viską, ką turite šaldytuve. Naudojau paruoštą mielinę sluoksniuotą tešlą, šiek tiek atšildžiau, iškočiojau ir išpjoviau maždaug keptuvės skersmens apskritimą (mano keptuvės skersmuo 26 cm). Tešlos pagrindas yra plonas, o pica – skani. Išbandykite, tai tikrai greitai pagaminama!
Sudedamosios dalys
Picai keptuvėje reikia:
- paruoštos mielinės sluoksniuotos tešlos – 1 sluoksnis (125 g);
- Virtos rūkytos dešros – 70 g;
- švieži šampinjonai – 20 g
- vyšninių pomidorų – 3 vnt. (arba 1 paprastas pomidoras);
- pomidorų padažas – 3 šaukšteliai;
- majonezo – 2 šaukšteliai;
- Kietasis sūris (arba pusiau kietasis) – 30-40 g;
- džiovintų bazilikų – žiupsnelis;
- augalinis aliejus – 2 šaukšteliai;
- žalumynai patiekti.
Virimo procedūra
- Šiek tiek atšildytos sluoksniuotos tešlos lakštą iškočiokite ploniau ir išpjaukite maždaug tokio skersmens apskritimą, kokio yra jūsų keptuvės skersmuo (aš turiu 26 cm skersmens keptuvę). Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją tešlą.
- Kepkite tešlą keptuvėje ant vidutinės ugnies apie 3 minutes, kol iš apačios lengvai paruduos, tada apverskite. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir aptepkite tešlą pomidorų padažu. Sudėkite apvaliais griežinėliais supjaustytą dešrą ir juostelėmis supjaustytus grybus. Tada užtepkite šiek tiek majonezo, pabarstykite džiovintais bazilikais ir apibarstykite vidutine (arba smulkia) tarka sutarkuotu sūriu. Ant viršaus uždėkite vyšninių pomidorų puseles.
- Pastatykite keptuvę atgal ant ugnies, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir uždenkite. Sluoksniuotos tešlos picą kepkite apie 5-6 minutes (kol sūris išsilydys).
- Papuoškite picą žolelėmis.
- Skanią picą iš sluoksniuotos tešlos patiekite keptuvėje iš karto, kol ji karšta. Esu tikra, kad šis paprastas kepinys patiks daugeliui, o su šios picos priedais galėsite eksperimentuoti vėl ir vėl!
- Gero apetito!