Avieciu Uogiene Ziemai

Aviečių uogienės receptas „Penkios minutės” žiemai

Džemas „Penkios minutės” verdamas labai trumpai, tik 5-7 minutes po užvirimo. Šioje uogienėje yra daug daugiau vitaminų nei įprastoje. Ją apskritai galite virti iš bet kokių uogų. Kad „Penkių minučių” uogienė gerai išsilaikytų visą žiemą, ji karšta supilama į paruoštus stiklainius ir iš karto užsukama. Geriau stiklainius ir dangtelius sterilizuoti iš anksto. Pagal šį aviečių uogienės „Penkios minutės” receptą cukrų ir uogas matuosime „senoviškai”, kaip darė mūsų močiutės – „stiklinė už stiklinės”.

Ingredientai

Norėdami paruošti aviečių uogienę „Penkios minutės” žiemai, turime:

  • aviečių – 10 stiklinių;
  • granuliuoto cukraus – 10 stiklinių.

Avieciu Uogiene Ziemai Virimo procesas

  1. Avietes surūšiuokite, išrinkite lapelius ir šakeles. Uogų NEMAŽYKITE!
  2. Avietes apibarstykite cukrumi neoksiduojančiame dubenyje. Palikite uogas kelioms valandoms arba per naktį, kad išsiskirtų sultys.
  3. Avietes su cukrumi padėkite ant nedidelės ugnies. Švelniai pamaišykite uogas, kad cukrus ištirptų.
  4. Užvirus uogienę virkite 5-7 minutes. Pašalinkite atsirandančias putas.
  5. Paruoštą „penkiaminutę” supilkite į stiklainius ir iš karto užsukite.
  6. Karštą uogienę apverskite stiklainiuose ir palikite visiškai atvėsti.
  7. Sveikas, kvapnus aviečių džemas „Penkios minutės” paruoštas! Pagal šį receptą paruoštas gardžiausias skanėstas tamsiais žiemos vakarais primins vasarą!
  8. Gero apetito!

ŽIEMOS AVIEČIŲ UOGIENĖ PER PENKIAS MINUTES

Šią uogienę būtina turėti kiekvienuose namuose! Vienas geriausių būdų pasigaminti nuo šalčio apsaugančią aviečių uogienę! Verdame penkias minutes, o 5 minutės čia nėra visas virimo laikas, tačiau virimo laikas yra intervalas. Pati uogienė ruošiama mažiausiai 6 valandas. Gaunasi sveikas desertas žiemai.

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

Avietės (Tai maždaug 5 litrų stiklainiai, viename 1 litro stiklainyje yra + – 560 g vidutinio dydžio uogų).

  • 3 kg

Cukrus

  • 2 kg

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Virimo laikas: 6 val.

1 ŽINGSNIS:

Kaip virti aviečių uogienę 5 minutes? Surinktas uogas nuvalykite nuo lapų ir šakelių. Šaldymui atrenkame gražias, dideles.

2 ŽINGSNIS:

O uogienei imame mažesnes veisles ir mišką. Uogas būtinai nuplauname tekančiu vėsiu vandeniu duše arba perpjauname per vandenį ranka. Leiskite vandeniui nutekėti. Aviečių uogose likusi drėgmė leis virti uogienę nepridedant vandens, o uogos lengviau išleis sultis.

3 ŽINGSNIS:

Nuplautas avietes iš karto užpilkite 1/3 cukraus, atsargiai išmaišykite ir palikite, kol pasirodys sultys. Tai trunka apie 2 valandas. Per tą laiką paruoškite stiklainius.

4 ŽINGSNIS:

Paruoškite stiklainius: – Išplaukite su soda, gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudrėkinkite, dėkite į šaltą orkaitę kakleliu žemyn, taip pat uždėkite dangtelius. Įjunkite 150 laipsnių temperatūros orkaitę, pasiekę nustatytą temperatūrą, sterilizuokite 0,5 l stiklainius – 10 minučių, 1 l – 15 minučių. Man šis sterilizavimo būdas yra patogiausias, jį naudoju jau daugelį metų, jis dar nė karto nenuvylė, tačiau galite naudoti bet kurį kitą, kuris jums tinka.

5 ŽINGSNIS:

Aviečių uogas su gerai išsunktomis sultimis dėkite ant nedidelės ugnies. Leiskite cukrui visiškai ištirpti, atsargiai maišydami dideliu mediniu arba plastikiniu šaukštu, pakeldami cukrų nuo dugno.

6 ŽINGSNIS:

Tada padidinkite kaitrą iki vidutinės ir užvirinkite. Virimo ir virimo etape uogienės geriau nepalikti be priežiūros, kitaip susidariusios putos gali „išbėgti”. Esant silpnai virimo temperatūrai, virkite 4-5 minutes. Kai intensyviai užvirs, su „kepurėle” atsargiai išmaišykite, nenuimdami putų. Daugiau virti nereikia.

7 ŽINGSNIS:

Po 5 minučių nukelkite nuo viryklės, švelniai pakratydami dubenį, putas išstumkite į centrą ir visas jas pašalinkite per 3-4 žingsnius.

8 ŽINGSNIS:

Daug putų pašalinama, uogienė turi būti švari.

9 ŽINGSNIS:

Į karštą nuo putų išvalytą uogienę suberkite likusį cukrų, atsargiai maišydami leiskite jam visiškai ištirpti. Palikite uogienę visiškai atvėsti.

10 ŽINGSNIS:

Tada du kartus pakartokite virimo procedūrą, išskyrus cukraus pridėjimą. Po trečiojo virimo paruoštą nuluptą uogienę karštą supilkite į paruoštus stiklainius. Bankai turi būti šilti, sausi, sterilūs. Užsukite sterilius dangtelius. Paruoštas džemas yra tamsios, sodrios aviečių spalvos, gilaus skonio ir aromato. Konsistencija panaši į drebučių, tačiau su nesmulkintomis uogomis.

11 ŽINGSNIS:

Nuvalykite stiklainius, apverskite ant stalo, kad patikrintumėte sandarumą, ir užsukite dangtelius, palikite visiškai atvėsti. Tada laikykite tamsioje, vėsioje vietoje. Tokiu būdu galite virti bet kokias subtilias uogas, maksimaliai išsaugomos visos uogos, o uogienė gerai išsilaiko, nėra cukruota. Gaunasi 6 skardinės po 0,5 litro, 1 – 250 ml ir šiek tiek bandymams.

 

 

 

1 komentaras apie “Avieciu Uogiene Ziemai”

Parašykite komentarą