skumbrė kepta

ANT GROTELIŲ KEPTA SKUMBRĖ

Naudinga, patrauklu, skanu, vakarienei! Dėl išankstinio marinavimo ant grotelių kepta skumbrė yra labai sultinga ir kvapni. Jei po ranka turite elektrinį grilį, paruošti skanią vakarienę nebus sunku. Tačiau ant grilio keptuvės ji pavyks ne ką prasčiau.

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Skumbrė – 1 vnt.
  • Sojų padažas – 50 ml
  • Augalinis aliejus (plius kepsninei patepti) – 2 krūvos
  • Citrinų sultys – 3 valg. l
  • Sausų prieskonių – pagal skonį
  • Druska – pagal skonį

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip kepti skumbrę? Paruoškite maistą. Jei naudojate šaldytą skumbrę, pirmiausia ją atitirpinkite. Išimkite žuvį iš šaldiklio ir palikite kambario temperatūroje, kol visiškai atitirps. Išvalykite atitirpintą skumbrę nuo vidaus, pašalinkite pelekus, nupjaukite galvą ir uodegą. Būtinai pašalinkite juodą plėvelę nuo pilvo, ji labai karti.
  2. Išvalytą žuvį gerai nuplaukite tekančiu vandeniu iš vidaus ir iš išorės ir kruopščiai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad nuo jos būtų pašalintas vandens perteklius.
  3. Iš skumbrės pašalinkite stuburą ir perpjaukite ją išilgai į dvi dalis.
  4. Paruoškite marinatą. Kaip paruošti marinatą? Norėdami jį paruošti, paimkite atskirą dubenį ir supilkite į jį sojų padažą bei augalinį aliejų. Į marinatą išspauskite šiek tiek citrinos sulčių.
  5. Tada pagal skonį įberkite šiek tiek druskos ir žuvies prieskonių. Kaip prieskonius naudojau paruoštus žuvies rinkinius. Dėdami druskos, atsižvelkite į tai, kad sojų padažas pats savaime yra gana sūrus. Nepersūdykite. Sumaišykite visą dubenėlio turinį.
  6. Įmerkite skumbrę į marinatą taip, kad jis tolygiai padengtų ją iš visų pusių. Palikite žuvį dubenyje valandai, kad šiek tiek pasimarinuotų.
  7. Norėdami iškepti žuvį, įkaitinkite kepsninę. Ją gerai ištepkite augaliniu aliejumi. Tai patogu daryti šepetėliu. Išimkite žuvį iš marinato ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Tai būtina, kad būtų pašalintas marinato perteklius. Klojant žuvį ant grotelių gali sklisti karšti purslai. Padėkite žuvį ant grotelių oda į viršų ir uždenkite. Žuvį kepkite 5-7 minutes.
  8. Skumbrė iškepa labai greitai. Visas riebalų perteklius su ja nutekės į specialų padėklą po griliu.
  9. Paruoštą žuvį perkelkite į lėkštę ir patiekite. Žuvį galite papildyti šviežiomis virtomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis. Gero apetito!

Parašykite komentarą