kiaulienos troškinys su daržovėmis

KIAULIENOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS KEPTUVĖJE

Skaniausia, iš paprastų produktų pagaminta vakarienė šeimai! Kiaulienos troškinys su daržovėmis keptuvėje yra aktualus patiekalas bet kuriuo metų laiku. Jį lengva pagaminti ir neįmanoma sugadinti. Todėl pradedančios šeimininkės gali drąsiai pradėti mokytis gaminti pagal šį receptą!

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Kiauliena (minkštimas) – 400 gr
  • Vanduo – 180 ml
  • Pomidorai – 2 vnt.
  • Cukinija – 1 vnt.
  • paprikos – 1 vnt.
  • Morkos – 1 vnt.
  • Česnakai – 2 vnt.
  • Petražolės (nedidelė šakelė) – 20 gr.
  • žaliosios kalendros (maža saujelė) – 20 gr
  • Augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai
  • Lauro lapai – 1 vnt.
  • Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
  • Druska – pagal skonį

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip troškinti kiaulieną su daržovėmis keptuvėje? Receptas labai paprastas, nors jame yra daug ingredientų. Pirmiausia paruoškite reikiamus ingredientus pagal sąrašą. Be recepte nurodytų daržovių, galite pridėti daržovių pagal savo skonį. Tai gali būti baklažanai, moliūgai, bulvės, svogūnai, vietoj paprastos cukinijos imkite cukiniją ir pan. Aliejus – bet koks augalinis.
  2. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Aš turiu kiaulienos nugarinę, bet galite naudoti bet kokią kitą mėsą be kaulų.
  3. Nuplaukite ir nusausinkite visas daržoves. Cukiniją supjaustykite ketvirčiais. Jei cukinija jauna ir jos odelė minkšta, jos nupjauti nebūtina. Pakanka ją gerai patrinti šepetėliu.
  4. Morkas nuvalykite ir supjaustykite ketvirčiais.
  5. Iš paprikos pašalinkite sėklas ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais arba juostelėmis. Galite naudoti bet kokios spalvos papriką. Arba pakeiskite ją įprasta saldžiąja paprika, kurią paprastai naudojame įdarui.
  6. Pomidorą perpjaukite per pusę ir sutarkuokite minkštimą smulkia tarka, nupjaudami odelę. Taip pat galite pirmiausia pašalinti odelę ir minkštimą sumalti blenderiu. Arba net naudoti parduotuvėje pirktus smulkintus pomidorus.
  7. Peiliu smulkiai sukapokite česnaką.
  8. Nuplaukite žalumynus, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Aš kaip žalumynus pasirinkau petražoles ir kalendrą, tačiau šį rinkinį galite pakeisti arba papildyti jums patinkančiais žalumynais.
  9. Gilioje keptuvėje sunkiu dugnu įkaitinkite augalinį aliejų ant didelės ugnies. Sudėkite kiaulieną ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol taps auksinės spalvos, apie 10 minučių. Pabaigoje mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
  10. Į mėsą sudėkite morkas ir česnakus ir kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, dar apie 5 minutes.
  11. Sudėkite papriką, cukiniją ir viską kartu kepkite dar apie 5 minutes.
  12. Sudėkite pjaustytus pomidorus, lauro lapą, supilkite į keptuvę vandenį. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.
  13. Kiaulieną su daržovėmis užvirinkite, sumažinkite ugnį iki minimalios ir viską kartu troškinkite apie 30 minučių. Tikslus laikas priklauso nuo mėsos gabalėlių dydžio, keptuvės kaitrumo ir pan. Pagrindinis kriterijus, pagal kurį nustatomas gatavumas, yra minkšta sultinga mėsa.
  14. Pačioje pabaigoje viską pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir išjunkite ugnį. Mėsą galite iš karto patiekti į stalą su bet kokiu garnyru. Gero apetito!

Parašykite komentarą