Sakoma, kad škotų šeimininkėms škotiški kiaušiniai yra labai populiarus patiekalas. Galbūt tai susiję su tuo, kad ten vyrai dėvi kiltus. O mes savo plaktus kiaušinius vadiname kiškučiais. Tačiau tenka pripažinti, kad škotiškąjį stilių lengviau paruošti.
Produktai Škotiški kiaušiniai
Kiaušiniai – 6 kietai virti kiaušiniai ir 1 žalias kiaušinis.
Mišrios mėsos faršas – 500 g
Svogūnas – 1 sp.
Šviežias česnakas – 1 svogūnėlis
Duonos trupiniai – 3/4 puodelio džiovintos baltos duonos trupinių
Druska –
Malti juodieji pipirai
Augalinis aliejus arba kiti kepimo riebalai
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Škotiški kiaušiniai
Recepto nuotrauka: Škotiški kiaušiniai – 1 žingsnis
Ingredientai škotiškiems kiaušiniams paruošti.
Recepto nuotrauka: Škotiški kiaušiniai – 2 žingsnis
Į maltą mėsą sudėkite svogūną, česnaką, džiūvėsėlius, žalią kiaušinį, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, suplakite ir padalykite į 6 porcijas.
Recepto nuotrauka: Škotiški kiaušiniai – 3 žingsnis.
Iš maltos mėsos iškepkite plokščią duoną, į vidurį įmuškite kiaušinį ir apvoliokite maltoje mėsoje.
Apkepkite iš visų pusių. Patiekite škotiškus kiaušinius su daržovėmis, garnyru ar kuo kitu.
Recepto nuotrauka: Škotiški kiaušiniai – 4 žingsnis
Visiškai išplakti škotiški kiaušiniai. Gero apetito!