Sriubos kiekvienai dienai: 20 skanių, paprastų ir nebrangių receptų
Mėgstate sriubas, bet jau seniai nusibodo banalūs receptai ir pritrūko idėjų? Pateikiame 20 skanių ir paprastų sriubų receptų kiekvienai dienai. Sąmoningai pasirinkome aiškius ir nebrangius variantus, kad galėtumėte išbandyti juos visus!
1. Morkų sriuba su sūriu
Jei norite, sriubą galite suplakti trintuvu ir patiekti su duonos trupiniais.
Jums reikės:
- 2 arba 3 morkų,
- 4 bulvių,
- 200 g lydyto sūrio,
- 2 skiltelių česnako ir prieskonių.
Paruošimas: bulves ir pusę morkų nulupkite, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į verdantį vandenį su prieskoniais ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Likusias morkas sutarkuokite ir pakepinkite keptuvėje su česnaku. Sudėkite juos į sriubą su smulkintu sūriu ir virkite, kol sūris išsilydys.
2. Žuvies sriuba su ryžiais
Tai graikiškas receptas, kuris puikiai pakeičia įprastą vištienos makaronų sriubą.
Jums reikės:
- 400 g žuvies,
- 0,5 puodelio ryžių,
- žolelių ir prieskonių,
- 1 citrina,
- 1 kiaušinis.
Paruošimas: išvirkite tirštą žuvies sultinį su prieskoniais ir išimkite visus kaulus. Jei norite, sudėkite daržoves – morkas, svogūnus, salierus. Išimkite žuvį, nusunkite stiklinę sultinio ir virkite likusius ryžius, kol suminkštės. Atvėsinkite likusią stiklinę ir sumaišykite su plaktu kiaušiniu ir citrinos sultimis. Prieš patiekdami įdėkite žuvį ir supilkite padažą į sriubą.
3. Bobas Levesas sriuba
Ši aromatinga vengriška sriuba su rūkyta mėsa puikiai tinka šaltuoju metų laiku.
Jums reikės:
- 500 g rūkytų šonkauliukų,
- 2,5 l vandens,
- 150 g svogūnų,
- 150 g morkų,
- 1 paprikos,
- 600 g šviežių pomidorų,
- 1,5 skardinės pupelių,
- žolelių ir prieskonių.
Paruošimas: šonkaulius užpilkite vandeniu, užvirinkite ir virkite pusvalandį. Pakepinkite smulkintą svogūną, morką ir papriką, sudėkite pomidorus ir troškinkite 5 minutes. Išimkite šonkauliukus iš sultinio ir sudėkite daržoves bei prieskonius. Pabaigoje sudėkite susmulkintą mėsą ir pupeles, virkite dar 10 minučių ir papuoškite šviežiomis žolelėmis.
4. daržovių sriuba su makaronais
Tai puikus sriubos receptas kiekvienai dienai! Naudokite kietus makaronus, kad ji neišvirtų.
Jums reikės:
- 1 morkos,
- 1 saliero stiebo,
- pusės svogūno,
- 100 g kopūstų,
- saujos žolelių,
- saujos špinatų,
- 1 česnako skiltelės,
- 100 g makaronų,
- 1,5 l sultinio,
- prieskonių.
Paruošimas: Alyvuogių aliejuje pakepinkite susmulkintas daržoves su česnaku, sudėkite smulkintus kopūstus ir žalumynus su špinatais. Į daržoves sudėkite makaronus, patroškinkite 2 minutes ir supilkite sultinį. Uždenkite dangtį ir virkite sriubą, kol išvirs makaronai.
5. Brokolių ir salierų sriuba
Sriubą patiekite su džiūvėsėliais, traškučiais arba kukurūzų tortilijomis.
Jums reikės:
- 400 g brokolių,
- 1 saliero šaknis,
- 2 svogūnai,
- 1 poro stiebas,
- 2 cm imbiero šaknies,
- 4 šaukštai sviesto,
Paruošimas: Svogūną, porus, česnaką ir imbierą susmulkinkite, pakepinkite aliejuje, užpilkite vandeniu ir troškinkite valandą. Į sultinį su keptuvės turiniu sudėkite supjaustytus salierus ir virkite 20 minučių. Sudėkite brokolių žiedynus, virkite dar 5 minutes ir sumaišykite.
6. Žirnių sriuba su dešrelėmis
Įdomus sriubos receptas kiekvienai dienai su šaldytais, o ne džiovintais žirneliais.
Reikės:
- 1 svogūno,
- 100 g virtos rūkytos šoninės,
- 1 morkos,
- 4 bulvių,
- 600 ml sultinio,
- 4 dešrelių,
- 2 dešrelių,
- 3 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus,
- 300 g šaldytų žirnelių.
Paruošimas: Svogūną ir krūtinėlę supjaustykite griežinėliais, lengvai apkepkite ir sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytas bulves ir morkas. Supilkite karštą sultinį ir virkite 7 minutes, sudėkite šaldytus žirnelius, dešreles ir dešreles. Sriubą po dangčiu virkite dar 15 minučių.
7. Pomidorų sriuba su kuskusu
Labai švelni ir sotumo pomidorų sriuba, pasižyminti neįprasta tekstūra.
Reikės:
- 1 l sultinio,
- 400 g konservuotų pomidorų,
- 1/4 puodelio kuskuso,
- 1 puodelio žaliųjų žirnelių,
- 1 svogūno,
- prieskonių,
- 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių.
Paruošimas: susmulkinkite svogūną ir česnaką, pakepinkite, kol suminkštės, suberkite prieskonius, supjaustytus pomidorus ir sultinį. Mišinį užvirinkite ir virkite 10 minučių ant silpnos ugnies. Suberkite žirnelius, pavirkite 5 minutes, įmaišykite kuskusą ir palikite sriubą virti dar 5 minutes uždengtą dangčiu. Prieš pat patiekdami įpilkite prieskonių ir citrinos sulčių.
8. Dietinė daržovių sriuba
Šios sriubos kaloringumas yra mažesnis nei 30 kcal 100 g!
Jums reikės:
- 100 g salierų,
- 3 morkų,
- 3 svogūnų,
- 3 pomidorų,
- pusės paprikos,
- 1 l pomidorų sulčių.
Paruošimas: Visus ingredientus labai smulkiai supjaustykite arba iš dalies sutarkuokite. Sudėkite juos į puodą, supilkite pomidorų sultis ir troškinkite 10 minučių ant didelės ugnies, paskui 10 minučių ant mažos ugnies. Prieš patiekdami sriubą palikite virti uždengtą dangčiu.
9. Svogūnų ir kopūstų sriuba
Jums reikės:
- 10 svogūnų,
- 500 g kopūstų,
- 100 ml augalinio aliejaus,
- 1 morkos,
- 1 l vandens,
- citrinos sulčių,
- prieskonių.
Paruošimas: Kopūstus supjaustykite julieno juostelėmis, morkas sutarkuokite ir svogūnus susmulkinkite. Visus svogūnus nuolat maišydami kepkite, kol jie lengvai apskrus, supilkite vandenį ir užvirinkite. Sudėkite kopūstus, morkas ir prieskonius, užvirinkite, supilkite citrinos sultis ir uždengę dangčiu virkite apie 15 minučių.
10. Greita sriuba su malta mėsa
Šią sočią ir skanią sriubą galima pagaminti ne ilgiau kaip per pusvalandį.
Reikės:
- 1 l vandens,
- 200 g maltos mėsos,
- 1 svogūno,
- 100 g grybų,
- 100 g lydyto sūrio,
- 2 bulvių,
- prieskonių.
Paruošimas: Maltą mėsą su svogūnais ir grybais pakepinkite 5 minutes, įberkite prieskonių ir viską sudėkite į verdantį vandenį. Sudėkite smulkiai supjaustytas bulves ir lydytą sūrį. Kepkite sūrį, kol bulvės išvirs.
11. Naminė košės sriuba
Dėl miltų skiedinio sriuba tampa labai tiršta.
Jums reikės:
- 1,5 l sultinio,
- 2 kiaušinių,
- 6 valgomųjų šaukštų miltų,
- 6 bulvių,
- 1 svogūno,
- 1 morkos,
- 100 g grietinės,
- prieskonių ir žolelių.
Paruošimas: į verdantį sultinį sudėkite supjaustytas bulves, o po 5 minučių sudėkite apkeptas morkas ir svogūnus. Įmuškite kiaušinį ir suplakite į trupinius su miltais, įmuškite antrą kiaušinį su šaukštu vandens. Sudėkite viską į sriubą, pagardinkite prieskoniais, išmaišykite ir virkite 10 minučių. Prieš patiekdami papuoškite grietine ir žolelėmis.
12. Sriuba su midijomis
Išvirkite sriubą su vištienos sultiniu.
Reikės:
- 500 ml sultinio,
- 300 g midijų,
- 200 g pomidorų,
- 75 g makaronų,
- 100 g alyvuogių,
- 50 g svogūnų,
- pusės saliero stiebo,
- 3 valgomųjų šaukštų sojų padažo,
- 25 g sviesto,
- prieskonių.
Paruošimas: Svieste pakepinkite svogūną, sudėkite pusę midijų, pasūdykite, užpilkite 500 ml vandens ir užvirinkite. Supjaustykite pomidorus, alyvuoges ir salierus, supilkite į keptuvę kartu su sultiniu ir likusiomis midijomis ir vėl užvirinkite. Supilkite makaronus į sriubą ir virkite, kol suminkštės. Pabaigoje įpilkite sojų padažo ir prieskonių.
13. Sūrio sriuba su cukinijomis
Rekomenduojame jį gaminti iš vištienos, tačiau galima naudoti bet kurią dalį.
Reikės:
- 300 g vištienos,
- 250 g cukinijos,
- 100 g lydyto sūrio,
- 4 bulvių,
- 1 morkos,
- pusės svogūno,
- 3 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus,
- 2 l vandens,
- prieskonių.
Paruošimas: Vištieną užpilkite vandeniu, užvirinkite ir virkite 40 minučių. Išimkite vištieną ir į sultinį sudėkite bulves, po 10 minučių sudėkite likusias daržoves. Į sultinį sudėkite smulkintą vištieną ir lydytą sūrį ir virkite, kol sūris ištirps.
14. Sriuba su pupelėmis ir soromis
Pupelių ir sorų sriuba – labai originalus derinys.
Reikės:
1,5 l sultinio,
200 g pupelių,
140 g sorų,
150 g žiedinių kopūstų,
150 g pomidorų,
100 g paprikų,
80 g svogūnų,
80 g morkų,
prieskonių.
Paruošimas: į sultinį suberkite pupeles ir soras, užvirinkite ir virkite 5 minutes. Sudėkite žiedinių kopūstų žiedynus, o po 15 minučių – daržoves. Sriubą pagardinkite prieskoniais, užvirinkite ir viską kartu virkite 5 minutes.
15. Grikių sriuba su paprikomis
Grikiai su paprikomis – įdomus derinys, iš kurio gaunama puiki sriuba.
Jums reikės:
- 300 g vištienos,
- 80 g grikių,
- 2 paprikų,
- 3 bulvių,
- 2 svogūnų,
- 1 morkos,
- 20 g sviesto,
- 1,7 l vandens,
- prieskonių.
Paruošimas: Vištieną užvirkite vandenyje, įdėkite pusę paprikos, 1 svogūną ir virkite valandą. Išimkite daržoves ir mėsą, atvėsinkite ir supjaustykite. Supjaustykite likusias daržoves, bulves pasiųskite virti sultinyje, o likusias panaudokite prieskonių uogienei gaminti. Į sriubą sudėkite kepsnius ir grikius, grąžinkite mėsą ir virkite, kol kruopos išvirs.
16. Žalioji sriuba su imbieru
Sriuba bus vienodai gera su šviežiomis arba šaldytomis žolelėmis.
Jums reikės:
- 2 svogūnų,
- 300 g bulvių,
- 150 g porų,
- 2 morkų,
- 2 ryšulėlių špinatų,
- ryšulėlio kalendros,
- 30 g imbiero šaknies,
- 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus,
- 1 litro sultinio,
- prieskonių.
Metodas: Smulkiai supjaustykite svogūną ir apie 20 min. troškinkite alyvuogių aliejuje ant silpnos ugnies. Kubeliais supjaustytas bulves ir morkas užvirkite sultinyje. Stambiai supjaustykite špinatus ir porus, susmulkinkite imbierą ir prieskonines žoleles ir kartu su kepsniais sudėkite į sultinį. Pagardinkite prieskoniais ir troškinkite, kol daržovės suminkštės.
17. Agurkų sriuba
Šioje receptų rinktinėje rasite šviežiausią ir paprasčiausią sriubą kiekvienai dienai.
Jums reikės:
- 1 kg agurkų,
- 500 ml jogurto,
- 1 citrinos,
- 50 g mėtų,
- 2 česnako skiltelių,
- 250 ml grietinėlės,
- 3 valgomųjų šaukštų vyno acto,
- prieskonių.
Paruošimas: Agurkus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Įmaišykite jogurtą, vyno actą, žievelę, smulkintus mėtų lapelius ir česnaką. Viską išplakite mikseriu iki vientisos masės ir rankomis įmaišykite grietinėlę bei prieskonius.
18. Česnakų sriuba
Vienas įdomiausių sriubos receptų, atkeliavusių iš Provanso.
Jums reikės:
4 kiaušiniai,
2 česnako skiltelės,
20 g žolelių,
400 g pomidorų,
20 ml alyvuogių aliejaus.
Paruošimas: Česnaką nulupkite, sutrinkite trintuve, užpilkite 1,5 l verdančio vandens ir pavirkite 5 min. Apkepkite smulkintus pomidorus ir žoleles ir supilkite į verdantį vandenį. Sriubą sutirštinkite kiaušinio tryniais ir patiekite su balta duona.
19: Kroatiška sriuba su žolelėmis
Sriuba su fetos sūriu yra kažkas naujo! Patiekite su kefyru ir džiūvėsėliais.
Jums reikės:
- 5 pomidorų,
- 2 ryšulėlių petražolių,
- 1 svogūno,
- 200 g bryndzos,
- 5 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus.
Paruošimas: supjaustykite fetos sūrį dideliais kubeliais ir 15 minučių pamirkykite vandenyje, kad pašalintumėte druską. Nulupkite ir susmulkinkite visas daržoves ir prieskonines žoleles, alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite pomidorus, įpilkite pusę puodelio vandens arba sultinio ir virkite 20 minučių. Įpilkite daugiau vandens, kad būtų norimos konsistencijos, užvirkite, sudėkite bryndzą ir virkite 5 minutes.
20. Tailandietiška sriuba su kokosų pienu
Įdomi daržovių sriuba su azijietiškais atspalviais.
Jums reikės:
- 2 morkų,
- 1 poro,
- 2 puodelių vandens,
- 3 salierų stiebų,
- pusės citrinos,
- 20 imbierų,
- 250 ml kokosų pieno,
- 1 šaukštelio kario.
Paruošimas: supjaustykite porus, salierus ir morkas ir viską troškinkite šiek tiek aliejaus ir vandens, kol suminkštės. Įpilkite daugiau vandens, kokosų pieno, užvirinkite ir virkite porą minučių. Sudėkite imbierą, citrinos sultis ir karį ir 2 minutes patroškinkite.