Grybu Virimas

20 skanių grybų patiekalų, kurie paįvairins jūsų meniu

Grybai niekada nesugadina patiekalų – nuo keptų bulvių iki keptos mėsos ar daržovių troškinio. Tačiau jie gali būti tikra patiekalų žvaigždė, todėl surinkome geriausius grybų receptus, tinkančius visiems skoniams!

1. Grybai, įdaryti sūriu

Rekomenduojame varškę ir daug žolelių.

Reikės:

  • 8 didelių pievagrybių,
  • 2 česnako skiltelių,
  • 300 g varškės,
  • 120 g sviesto,
  • 1 kiaušinio trynio,
  • 70 g džiūvėsėlių,
  • čiobrelių,
  • petražolių,
  • kalendros,
  • prieskonių.

Paruošimas: Pusę sviesto išlydykite, sumaišykite su puse smulkinto česnako, apvoliokite nuluptas grybų kepurėles ir sudėkite į formą. Sumaišykite sūrį, likusius česnakus ir žoleles su prieskoniais, paskleiskite ant kepurėlių ir apibarstykite džiūvėsėliais. Ant viršaus supilkite plaktą kiaušinio trynį, likusį sviestą ir kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

2. Grybai ir daržovės

Puikus priedas prie azijietiškų makaronų!

Reikės:

  • 500 g grybų,
  • 2 morkų,
  • 1 brokolio,
  • 2 cm imbiero šaknies,
  • 1 ryšulėlio žaliųjų svogūnų,
  • 4 valgomųjų šaukštų austrių padažo,
  • aliejaus,
  • sezamo sėklų.

Metodas: Morkas supjaustykite juostelėmis, pievagrybius stambiai supjaustykite, brokolius susmulkinkite žiedynais ir 3 min. pavirkite verdančiame vandenyje. Smulkiai supjaustykite imbierą ir pavasarinį svogūną ir pakepinkite kartu su grybais ant didelės ugnies. Sudėkite brokolius ir morkas, austrių padažą, 2 valgomuosius šaukštus vandens ir virkite dar 2 minutes. Pabaigoje sudėkite žaliuosius svogūnus, gerai išmaišykite, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir pabarstykite sezamo sėklomis.

3. Grybai su bulvėmis ir kiaušiniais

Lengviausias ir paprasčiausias kasdienis receptas.

Reikės:

  • 500 g grybų,
  • 5 bulvių,
  • 50 g parmezano sūrio,
  • 5 kiaušinių,
  • 1 svogūno,
  • žolelių,
  • 3 valgomųjų šaukštų sviesto,
  • prieskonių.

Paruošimas: Bulves išvirkite ir supjaustykite maždaug 1 cm storio apskritimais. Susmulkinkite grybus ir svogūnus ir pakepinkite juos svieste keptuvėje. Sudėkite bulves, o po 5 minučių užpilkite plaktais kiaušiniais su prieskoniais, žolelėmis ir sūriu. Toliau kepkite po dangčiu ant silpnos ugnies, kol suminkštės.

4. Grybai su medumi

Šiam neįprastam receptui geriausiai tinka austrių grybai arba erškėtuogės.

Reikės:

  • 300 g grybų,
  • 1 valg. š. medaus,
  • 2 valg. š. sojų padažo,
  • 1 valg. š. ryžių vyno,
  • žaliųjų svogūnų,
  • sezamo sėklų,
  • 1 arb. š. sezamo aliejaus.

Paruošimas: Sumaišykite medų, sojų padažą, ryžių vyną ir sezamų aliejų. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, vienu sluoksniu sudėkite į lėkštę, užpilkite marinatu ir palikite 15 minučių. Tada kepkite ant mažos ugnies, dažnai apversdami. Pabaigoje pabarstykite grybus žaliaisiais svogūnais ir sezamo sėklomis.

5. Grybai sviestiniame marinate

Štai kaip pasigaminti skanų pyragą iš bet kokių mažų grybų!

Reikės:

  • 700 g grybų,
  • 400 ml alyvuogių aliejaus,
  • 8 česnako skiltelių,
  • 2 šaukštelių jūros druskos ir pipirų,
  • 1 ryšulėlio petražolių,
  • 1 ryšulėlio kalendros arba estragono.

Gaminimas: Česnaką perpjaukite pusiau ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol taps permatomas. Pievagrybius nulupkite ir 10 min. pavirkite verdančiame vandenyje, tada supilkite aliejų, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Į marinatą suberkite prieskonius ir susmulkintas žoleles, sandariai uždenkite ir palikite šaldytuve 48 valandoms.

6. Grybai aštriame pomidorų padaže

Itališkas receptas, pritaikytas rusiškoms realijoms.

Reikės:

  • 800 g grybų,
  • 400 g pomidorų sultyse,
  • 5 cm imbiero šaknies,
  • 4 skiltelių česnako,
  • po 1 šaukštelį kalendros ir pankolio sėklų,
  • žiupsnelio ciberžolės ir aštriųjų pipirų,
  • 2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus.

Paruošimas: Blenderiu susmulkinkite imbierą ir česnaką bei 2 valgomuosius šaukštus pomidorų. Stambiai supjaustykite grybus ir kepkite aliejuje, kol išgaruos skystis. Išimkite jas iš keptuvės ir toje pačioje keptuvėje pakepinkite pankolio sėklas. Sudėkite prieskonius, pomidorus, pomidorus ir imbierą ir dar pavirkite 5 minutes. Grįžkite grybus į keptuvę, sumažinkite ugnį ir uždengę dangčiu troškinkite dar 10 minučių.

7. Marinuoti grybai be aliejaus

Dar vienas universalus marinatas bet kokiems grybams, tačiau dabar ne toks riebus.

Reikės:

  • 1 kg grybų,
  • 1 svogūno,
  • 1 paprikos,
  • 3 skiltelių česnako,
  • pusės ryšulėlio krapų ir ryšulėlio žaliųjų svogūnų,
  • 3 valgomųjų šaukštų 9% acto,
  • 2 lauro lapų,
  • druskos,
  • pipirų,
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus.

Paruošimas: Supjaustykite grybus, sudėkite juos į puodą ir užpilkite vandeniu taip, kad jie būtų visiškai apsemti. Įpilkite 0,5 valgomojo šaukšto acto, užvirinkite ir virkite 15 minučių. Susmulkinkite svogūną, česnaką, pipirus ir žoleles, viską sumaišykite su džiovintais grybais. Suberkite cukrų ir prieskonius, supilkite likusį actą ir palikite po folija 2 valandoms.

8. Makaronai su grybais ir moliūgų padažu

Labai neįprastas receptas, kuriuo tiesiog negalėjome nepasidalyti.

Reikės:

  • 250 g makaronų,
  • 300 g grybų,
  • 600 g moliūgo,
  • 1 svogūno,
  • 3 česnako skiltelių,
  • 60 g graikinių riešutų,
  • prieskonių,
  • alyvuogių aliejaus,
  • žolelių ir 0.5 stiklinės sultinio.

Paruošimas: moliūgą iškepkite, kol suminkštės, sumaišykite su sultiniu, puse česnako, riešutais ir prieskoniais. Kepkite grybus su svogūnais, žolelėmis ir likusiais česnakais. Pabaigoje į juos sudėkite išvirtus makaronus, išmaišykite ir patiekdami viską užpilkite moliūgų padažu.

9. Gausios salotos su grybais ir kopūstais

Nepaisant ingredientų gausos, tai yra gavėnios receptas!

Reikės:

  • 200 g grybų,
  • 250 g Pekino kopūstų,
  • 4 bulvių,
  • 4 marinuotų agurkų,
  • 1 paprikos,
  • žolelių,
  • aliejaus,
  • prieskonių.

Paruošimas: supjaustykite grybus ir pakepinkite su prieskoniais, kol taps auksinės spalvos. Išvirkite bulves, visus ingredientus supjaustykite kubeliais ir susmulkinkite kopūstus. Salotas sumaišykite, papuoškite žalumynais ir, jei reikia, apšlakstykite aliejumi.

10. Pieniška sriuba su grybais

Originalus estiškas patiekalas su grybais, kuris nustebins kiekvieną!

Reikės:

  • 300 g grybų,
  • 1 svogūno,
  • 4 bulvių,
  • 1 l pieno,
  • 1 l sultinio,
  • 1 morkos,
  • žolelių,
  • prieskonių,
  • sviesto

Paruošimas: Svogūną ir grybus susmulkinkite ir kepkite, kol suminkštės. Į verdantį sultinį sudėkite bulvių ir morkų kubelius ir virkite, kol suminkštės. Sudėkite grybus, svogūnus ir prieskonius, o po 10 minučių supilkite pieną. Užvirinkite ir ant silpnos ugnies virkite sriubą dar 4 minutes. Pabaigoje sudėkite žoleles ir palikite patiekalą pastovėti.

11. Salotos su grybais ir kumpiu

Šios salotos yra tokios geros, kad jas galite patiekti net prie šventinio stalo, turėdami tik kelis ingredientus!

Reikės:

  • 200 g grybų,
  • 200 g kumpio,
  • 100 g sūrio,
  • 2 kiaušinių,
  • 2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus,
  • 2 valgomųjų šaukštų majonezo.

Paruošimas: Išvirkite kiaušinius ir augaliniame aliejuje apkepkite smulkintus grybus. Sutarkuokite sūrį ir supjaustykite likusius salotų ingredientus. Viską sumaišykite ir užpilkite majonezu.

12. Risotto su grybais

Puikiai tinka, jei turite ir šviežių, ir džiovintų grybų.

Reikės:

  • 350 g ryžių,
  • 20 g džiovintų grybų,
  • 180 g šviežių grybų,
  • 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • čiobrelių,
  • 1 svogūno,
  • 100 ml baltojo vyno,
  • 1 l vandens,
  • prieskonių,
  • sviesto ir tarkuoto sūrio.

Paruošimas: Džiovintus grybus pusvalandį pamirkykite šiltame vandenyje. Alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną, po kelių minučių sudėkite šviežius grybus ir čiobrelius. Dar po 5 minučių sudėkite džiovintus grybus ir ryžius, lengvai pakepinkite, tada supilkite vyną. Kai jis šiek tiek išgaruos, nedidelėmis porcijomis pradėkite pilti vandenį, kol jis įsigers. Kai patiekalas bus paruoštas, rizotą patepkite sviestu ir pabarstykite sūriu.

13. Konservuoti grybai Hodgepodge

Labai kvapnus receptas rudeniui ar žiemai.

Jums reikės:

  • 500 g kopūstų,
  • 500 g pomidorų,
  • 500 g grybų,
  • 250 g svogūnų,
  • 250 g morkų,
  • 25 g druskos ir 9 % acto,
  • 50 g cukraus,
  • 60 g augalinio aliejaus.

Paruošimas: Susmulkinkite kopūstus, sutarkuokite morkas, susmulkinkite svogūnus ir supjaustykite pomidorus kubeliais. Svogūnus, pomidorus ir morkas troškinkite augaliniame aliejuje apie 40 minučių. Sudėkite kopūstus, cukrų ir druską ir palikite dar 50 minučių. Galiausiai supilkite actą ir virtus grybus, o po 5 minučių mišrainę išpilstykite į sterilizuotus stiklainius.

14. Vištienos keksiukai su grybais

Puikus užkandis ir patogus patiekalas su grybais, kurį galima pasiimti su savimi į darbą ar į kelionę.

Jums reikės:

  • 500 g vištienos filė,
  • 500 g grybų,
  • 250 g mocarelos,
  • vyšninių pomidorų,
  • 2 svogūnų,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 2 šaukštų augalinio aliejaus,
  • 1 šaukšto grietinės,
  • prieskonių.

Paruošimas: Grybus ir svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje su prieskoniais ir česnaku. Pabaigoje supilkite grietinę ir atidėkite įdarą į šalį. Vištieną supjaustykite plonais griežinėliais, apskrudinkite, pabarstykite prieskoniais ir sudėkite į keksiukų krepšelius. Į kiekvieną krepšelį sudėkite grybų įdarą, vyšninį pomidorą ir mocarelos griežinėlį. Kepkite apie 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

15. Traškūs kepti grybai

Pažįstami grybai įgauna visiškai naują skonį.

Reikės:

  • 300 g grybų,
  • 1 valgomojo šaukšto sojų padažo,
  • alyvuogių aliejaus ir balzamiko,
  • česnako,
  • rozmarino,
  • prieskonių,
  • 1 kiaušinio,
  • 100 g džiūvėsėlių,
  • 1 valgomojo šaukšto miltų.

Paruošimas: Grybus sumaišykite su smulkintu česnaku, balzamiku ir rozmarinu. Grybus užpilkite lengvai įkaitintu alyvuogių aliejumi ir sojų padažu, suberkite prieskonius ir palikite juos marinate bent pusvalandžiui. Nusausinkite skysčio perteklių ir apvoliokite grybus plaktame kiaušinyje ir miltuose. Kiekvieną grybą dantų krapštuku pamirkykite džiūvėsėliuose ir kepkite 25 minutes 200 laipsnių temperatūroje.

16. Grikių sriuba su grybais

Dar įdomiau su bulvių koldūnais.

Jums reikės:

  • 300 g vištienos,
  • 250 g grybų,
  • 5 puodelio grikių,
  • 1 svogūno, 1 morkos,
  • 2,5 l vandens,
  • 1 lauro lapo,
  • 2 bulvių,
  • 1 kiaušinio,
  • 2 šaukštų miltų,
  • prieskonių.

Gaminimas: Vištieną supjaustykite dideliais gabalais, užpilkite vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Apkepkite grybus su tarkuotomis morkomis ir smulkintais svogūnais. Atskirai išvirkite bulves, sutrinkite jas ir sumaišykite su kiaušiniu, prieskoniais ir miltais. Į vištieną suberkite grikius ir lauro lapą, tada šaukštu formuokite bulvių koldūnus. Kai koldūnai išplauks, sudėkite kepsnį, sriubą užvirinkite ir virkite dar 5 minutes.

17. Grybų ir cukinijų paštetas

Greitas ir pigus receptas kiekvienai dienai!

Reikės:

  • 2 cukinijų,
  • 300 g grybų,
  • 1 svogūno,
  • 1 morkos,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 2 valgomųjų šaukštų sojų padažo,
  • 100 g lydyto sūrio,
  • prieskonių ir žolelių.

Metodas: Cukiniją sutarkuokite, pagardinkite druska ir palikite pusvalandžiui. Tuo tarpu supjaustykite grybus, svogūnus ir morkas ir pasūdykite su sojų padažu bei prieskoniais. Iš cukinijų išspauskite sulčių perteklių ir jas atskirai pakepinkite, kol suminkštės. Visus ingredientus sudėkite į maišytuvą, sudėkite lydytą sūrį, prieskonius ir žoleles ir suplakite.

18. Kišas su grybais ir sūriu

Paprastas grybų kišas vakarienei arba pietums.

Reikės:

  • 1,5 puodelio miltų,
  • 125 g sviesto,
  • 4 valgomųjų šaukštų grietinės,
  • 500 g pievagrybių,
  • 1 poro,
  • 1 ryšulėlio žolelių,
  • 200 ml 20 proc. grietinėlės,
  • 150 g sūrio,
  • 3 kiaušinių,
  • prieskonių.

Paruošimas: Miltus persijokite, sviestą supjaustykite kubeliais ir suminkykite į trupinius. Įmaišykite grietinę su druska, suminkykite elastingą tešlą ir palikite šaldytuve valandai. Apkepkite grybus su svogūnais, žolelėmis ir prieskoniais, o grietinėlę suplakite su kiaušiniais ir tarkuotu sūriu. Tešlą iškočiokite į miltais pabarstytą skardą ir paspauskite, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Ant viršaus užtepkite įdaro, užpilkite įdarą ir kepkite dar apie 15 minučių.

19. Bulvių zrazy su grybais

Yra dešimtys skirtingų bulvių zrazy receptų, o mes išrinkome geriausius!

Reikės:

  • 1,5 kg bulvių,
  • 500 g grybų,
  • 2 morkų,
  • 1 svogūno,
  • 6 valgomųjų šaukštų miltų,
  • druskos ir prieskonių.

Paruošimas: Išvirkite bulves ir morkas, kol jos visiškai išvirs, ir sutrinkite jas su prieskoniais iki vientisos tyrės. Pakepinkite susmulkintą svogūną su grybais. Į bulvių tešlą suberkite miltus, išminkykite ir suformuokite pyragą. Sudėkite įdarą, užspauskite kraštus ir kiekvieną bulvių tešlos gabalėlį apkepkite keptuvėje.

20. Grybų guliašas

Vegetariškas receptas, kuriame vietoj mėsos naudojami grybai.

Reikės:

  • 200 g grybų,
  • 1 svogūno,
  • 1 česnako skiltelės,
  • 1 paprikos,
  • 0,5 paprikos,
  • 4 bulvių,
  • 1 petražolės šaknies,
  • 1 morkos,
  • 1 valgomojo šaukšto pomidorų pastos,
  • žolelių,
  • prieskonių,
  • aliejaus.

Paruošimas: Svogūną, bulves ir papriką supjaustykite kubeliais, morką ir šaknį supjaustykite apskritimais, o aštriąją papriką susmulkinkite. Grybus supjaustykite plonais griežinėliais ir lengvai pakepinkite aliejuje kartu su svogūnais. Sudėkite prieskonius ir abi paprikas, po poros minučių – česnaką, tada pomidorų pastą. Galiausiai sudėkite likusias daržoves, įpilkite vandens, kad apsemtų bulves, ir viską troškinkite uždengę dangčiu, kol išvirs – maždaug pusvalandį. Patiekdami įberkite daugiau prieskonių ir žolelių.

Parašykite komentarą