Silkės troškinimas

Nulupkite silkę, perpjaukite į dvi dalis, išimkite vidurius, galvą, uodegą ir pelekus, 4-5 valandas pamirkykite arbatoje. Silkę sutrinkite per mėsmalę. Bulves išvirkite, nulupkite, pertrinkite per sietelį, sudėkite silkę, smulkiai supjaustytą svogūną, maltus pipirus, plaktą kiaušinį, tarkuotą obuolį, grietinę, maltus trupinius ir gerai išsukite. Puodą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, pripildykite mase, paskirstykite ir aptepkite viršų plaktu kiaušiniu. Kepkite orkaitėje 30 minučių, kol taps auksinės spalvos. Paruošę šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite apkepą porcijomis. Paruoštą patiekti patiekalą užpilkite grybų padažu, pabarstykite smulkiai supjaustytais krapais.

Produktai Silkės troškinimas

silkės 2 vienetai
kiaušiniai 2 vnt.
Malti trupiniai 2 vnt.
1 valgomasis šaukštas sviesto
bulvės 4 vnt.
Svogūnai 2 vnt.
grietinė 0,5 puodelio
obuolys 1 vnt.
grybų padažas 0,5 puodelio
krapų žalumynų pagal skonį
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
druskos pagal skonį

Parašykite komentarą