Serbentu Kompotas

8 geriausi serbentų kompoto receptai

Kvapnius gėrimus su avietėmis, vyšniomis, obuoliais, agrastais ir citrusiniais vaisiais galima gerti iš karto arba paruošti žiemai.

4 svarbūs punktai

  1. Uogas reikia išrūšiuoti nuo lapų ir šiukšlių. Baltuosius ir raudonuosius serbentus galima naudoti tiesiai su šakelėmis, tačiau juodieji serbentai dažniausiai lupami. Tačiau tai yra skonio reikalas. Visos uogos ir vaisiai turi būti kruopščiai nuplauti.
  2. Kompotą galima virti ir gerti iš karto arba palikti žiemai. Virimo procesas bus skirtingas, todėl rinkitės pirmąjį arba antrąjį būdą. Nepamirškite, kad visi ingredientai jau skirti 3 litrų stiklainiui.
  3. Jei kompotą ruošiate žiemai, iš anksto sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Apie tai, kaip tai padaryti, rašėme .
  4. Suvyniotus skardinius su gėrimu reikia apversti, suvynioti į ką nors šilto ir visiškai atvėsinti. Geriausia kompotą laikyti tamsioje, sausoje, vėsioje vietoje.

Klasikinis serbentų kompotas

Ko jums reikia

  • vandens;
  • 250-300 g cukraus juodiesiems serbentams arba 350-400 g cukraus raudoniesiems ir baltiesiems serbentams;
  • 500 g juodųjų, raudonųjų arba baltųjų serbentų.
  1. Kaip gaminti kompotą

Puode užvirinkite vandenį ir ištirpinkite cukrų. Sudėkite serbentus ir užvirus virkite 5-10 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir palikite kompotą atvėsti po dangčiu.

  1. Kaip paruošti kompotą žiemai

Uogas sudėkite į stiklainį ir užpilkite verdančiu vandeniu iki kaklelio. Uždenkite ir palikite 15 minučių. Nusunkite vandenį į puodą ir suberkite cukrų. Jo kiekį galima reguliuoti pagal savo skonį. Maišydami sirupą užvirinkite. Supilkite jį į stiklainį su uogomis ir užsukite.

Juodųjų ir raudonųjų serbentų kompotas su uogų lapais

Ko jums reikės

  • vandens;
  • 300 g cukraus;
  • 300 g juodųjų serbentų;
  • 300 g raudonųjų serbentų;
  • 2-3 didelių juodųjų serbentų lapų.
  1. Kaip gaminti kompotą

Į puodą su verdančiu vandeniu supilkite cukrų ir palaukite, kol jis ištirps. Sudėkite uogas ir nuplautus lapus, užvirus pavirkite 5-10 min. ir atvėsinkite po dangčiu.

  1. Kaip paruošti kompotą žiemai

Užvirinkite vandenį. Visas uogas ir nuplautus lapus sudėkite į stiklainį. Užpilkite juos verdančiu vandeniu iki kaklelio. Uždenkite dangteliu ir palikite 15 minučių. Tada skystį iš stiklainio supilkite į keptuvę. Suberkite cukrų ir maišydami užvirinkite. Supilkite sirupą ant uogų ir užsukite stiklainį.

Raudonųjų arba baltųjų serbentų kompotas su apelsinais

Ko reikia

  • 400 g cukraus;
  • 3 litrų vandens;
  • 600 g raudonųjų arba baltųjų serbentų;
  • ½ apelsino.
  1. Kaip gaminti kompotą

Ištirpinkite cukrų puode su verdančiu vandeniu. Įmeskite uogas, užvirinkite ir virkite 5-10 minučių. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite apelsino skilteles ir palikite kompotą atvėsti po dangčiu.

  1. Kaip paruošti kompotą žiemai

Į stiklainį sudėkite serbentus ir pusę apelsino, perpjauto į 2-3 dalis. Iš citrusinių vaisių turi būti pašalintos kauliukų dalys. Į puodą supilkite cukrų ir užpilkite vandeniu. Maišydami sirupą užvirinkite. Pripildykite juo stiklainį iki viršaus ir užsukite.

Raudonųjų serbentų kompotas su mėtomis ir citrina

Ko jums reikia

  • vandens;
  • 300-400 g cukraus;
  • 450-500 g raudonųjų serbentų;
  • 5 didelių mėtų šakelių;
  • 3 apvalių citrinos griežinėlių.
  1. Kaip gaminti kompotą

Puode užvirinkite vandenį ir ištirpinkite cukrų. Sudėkite uogas ir mėtas ir užvirinkite. Kompotą virkite 5-10 minučių, nukelkite nuo ugnies, įmeskite citriną ir atvėsinkite gėrimą po dangčiu.

  1. Kaip paruošti kompotą žiemai

Į stiklainį sudėkite serbentus, mėtų šakeles ir citrinos apskritimus be kauliukų. Į stiklainio vidurį supilkite cukrų ir užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite ir palikite 10 minučių. Tada įpilkite verdančio vandens iki kaklelio ir susukite kompotą.

Serbentų ir vyšnių kompotas

Ko jums reikia

  • 200-300 g cukraus;
  • vandens;
  • 300 g raudonųjų, baltųjų arba juodųjų serbentų;
  • 200-300 g vyšnių.
  1. Kaip gaminti kompotą

Į puodą su verdančiu vandeniu supilkite cukrų. Kai jis ištirps, sudėkite uogas . Užvirus kompotui, pavirkite jį 5-10 minučių ir palikite atvėsti po dangčiu.

  1. Kaip paruošti kompotą žiemai

Į stiklainį sudėkite serbentus, vyšnias ir cukrų. Užpilkite verdančiu vandeniu iki kaklelio, užsukite stiklainį ir pakratykite, kad ištirptų smėlis.

Serbentų ir agrastų kompotas

Ko jums reikės

  • vandens;
  • 200-250 g cukraus;
  • 300 g juodųjų arba raudonųjų serbentų (galima įdėti šiek tiek baltųjų);
  • 200 g agrastų .
  1. Kaip gaminti kompotą

Puode užvirinkite vandenį, suberkite cukrų ir palaukite, kol jis ištirps. Įmeskite uogas ir užvirus virkite 5-10 minučių. Palikite kompotą atvėsti po dangčiu.

  1. Kaip paruošti kompotą žiemai

Uogas sudėkite į stiklainį. Užpilkite verdančiu vandeniu iki kaklelio, uždenkite ir palikite 15 minučių. Skystį supilkite į puodą ir suberkite cukrų. Maišydami užvirinkite. Uogas užpilkite sirupu iki kaklelio ir stiklainį užsukite.

Juodųjų arba raudonųjų serbentų ir aviečių kompotas

Ko jums reikia

  • 250 g cukraus;
  • vandens;
  • 250-300 g juodųjų arba raudonųjų serbentų;
  • 250-300 g aviečių.
  1. Kaip gaminti kompotą

Ištirpinkite cukrų puode su verdančiu vandeniu. Sudėkite uogas, užvirinkite ir virkite 5-10 min. Nuimkite nuo ugnies ir palikite gėrimą atvėsti po dangčiu.

  1. Kaip paruošti kompotą žiemai

Sudėkite visas uogas į stiklainį ir užpilkite cukrumi. Užpilkite verdančiu vandeniu iki kaklelio, užsukite indą ir pakratykite, kad ištirptų kristalai.

Juodųjų serbentų ir obuolių kompotas

Ko jums reikės

  • 500 g obuolių;
  • vandens;
  • 200-300 g cukraus;
  • 250-300 g juodųjų serbentų;
  • 1 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties – derliui nuimti žiemai.
  1. Kaip gaminti kompotą

Obuolius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir išimkite šerdis. Puode užvirinkite vandenį, jame ištirpinkite cukrų ir sudėkite vaisius. Virkite 5 minutes, tada sudėkite serbentus. Kompotą virkite dar 5-10 minučių ir atvėsinkite po dangčiu.

  1. Kaip paruošti kompotą žiemai

Supjaustykite obuolius mažais gabalėliais ir išimkite šerdis. Sudėkite juos į stiklainį kartu su serbentais. Užpilkite verdančiu vandeniu iki viršaus ir palikite 5 minutes. Perpilkite skystį į puodą, suberkite cukrų ir citrinos rūgštį. Maišydami sirupą užvirinkite. Supilkite jį į stiklainį ir užsukite.

Parašykite komentarą