Manau, kad daugelis žmonių iš vaikystės prisimena gardžius meškiukų sausainius, pagamintus dujinėje formoje. Šiandien atsitiktinai radau žemės riešutų, grybų, vamzdelių ir olimpinio meškiuko formą. Nusprendžiau iškepti ir prisiminti vaikystę, kai mama ar močiutė dažnai gamindavo šiuos skanėstus. Receptą radau mamos užrašų knygelėje ir juo pasinaudojau.
Sudedamosios dalys
Kad sausainiai „Bears” būtų dujinės formos, mums reikia:
- 2 puodeliai miltų;
- 200 g sviesto;
- 100 g cukraus;
- 2 kiaušiniai;
- 100 g grietinės;
- 11 g vanilinio cukraus;
- 1/2 šaukštelio geriamosios sodos;
- 1/2 šaukštelio druskos;
- 1/2 šaukštelio acto;
- Aliejumi patepkite torto formas.
Metodas
- Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
- Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir gerai išsukite iki vientisos masės.
- Įmaišykite grietinę, druską, sodą, actą, miltus ir išminkykite tešlą. Tešla turi būti tiršta ir neiškilti iš šaukšto. Įkaitinkite meškiukų formą apie 10-15 minučių ant ugnies ir patepkite ją kepimo aliejumi.
- Tešlą ištepkite tik iš vienos pusės. Tešlos turi būti tiek, kad padengtų 2/3 paruošto meškiuko tūrio (tešla turi šiek tiek išsikišti virš formos, į kurią dedame tešlą).
- Uždenkite formą ir pastatykite ją ant vidutinės ugnies. Kepkite ant dujų apie 1-2 minutes, retkarčiais apversdami formą. Iš nurodyto ingredientų kiekio gavau 15 meškiukų. Pagal šį receptą dujinėje formoje pagaminti sausainiai yra labai skanūs ir tikrai patiks visai šeimai.
- Gero apetito!