Veršiena kepta orkaitėje su daržovėmis kepta veršiena yra sveikas ir skanus patiekalas. Galite rinktis norimas daržoves: aš naudojau kopūstus, bulves ir šaldytus baklažanus bei šparagines pupeles. Tai labai skanu ir sotu! Išbandykite!
Veršienai su daržovėmis kepti orkaitėje reikia:
- bulvės – 5 vnt;
- veršiena – 450-500 gr;
- baltagūžiai kopūstai – 300 g;
- baklažanai – 50 g;
- šparaginės pupelės – 50 g; česnakas – 2-3 skiltelės
- česnako – 2-3 skiltelės;
- saulėgrąžų aliejaus kepimui – 2 šaukštai;
- grietinė – 2 šaukštai.
- Druskos, pipirų – pagal skonį.
Gaminimo etapai
- Supjaustykite veršieną vidutinio dydžio kubeliais.
- Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite veršienos kubelius ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol iš visų pusių paruduos.
- Dubenyje supjaustykite bulves griežinėliais ir susmulkinkite kopūstus. Juos pasūdykite ir papipirinkite.
- Į kopūstus ir bulves sudėkite baklažanus, šparagines pupeles, griežinėliais pjaustytą česnaką ir grietinę. Taip pat įdėjau 2 šaukštus daržovių prieskonių, kuriuos pasiruošiau žiemai.
- Sumaišykite daržoves, sudėkite keptą mėsą, pabarstykite pipirais ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Sudėkite mėsą ir daržoves į kepimo formą (jei norite, galite formą patepti aliejumi), išlyginkite. Uždenkite folija.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, įdėkite į ją indą ir kepkite veršieną su daržovėmis 1 valandą ir 10 minučių. Patiekalo paruošimo lygį nustatysite pradūrę bulves šakute; jei jos lengvai praduriamos – viskas paruošta. Patiekdami mėsą su daržovėmis, galite jas pabarstyti smulkintais žalumynais. Patiekalas gaunasi labai sotus ir skanus.
- Gero apetito!
Veršiena kepta orkaitėje 2 dalis
porcijos: 3
- Veršiena 0,6 kg
- Jogurtas, vienas pakelis
- Paruoštos garstyčios, vienas stalas.l
- Druskos skonis
- Maltų juodųjų pipirų skonis
- Sojų padažas 70 ml
Paruoškite nurodytus produktus. Veršieną pirkite sultingą, šviežią, malonaus aromato – prieš pirkdami būtinai užuostykite mėsą! Patartina rinktis sprandinę arba minkštimą. Pirkite paruoštas, parduotuvėje pirktas garstyčias. Veršieną nuplaukite vandenyje, pašalinkite plėveles, atsargiai išpjaukite mėlynąsias gyslas, kitaip kepant jos susisuks mėsą. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2 ŽINGSNIS:
Paruoškite nurodytus produktus. Veršieną pirkite sultingą, šviežią, malonaus aromato – prieš pirkdami būtinai užuostykite mėsą! Patartina rinktis sprandinę arba minkštimą. Pirkite paruoštas, parduotuvėje pirktas garstyčias. Veršieną nuplaukite vandenyje, pašalinkite plėveles, atsargiai išpjaukite mėlynąsias gyslas, kitaip kepant jos susisuks mėsą. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2 ŽINGSNIS:
Giliame inde sumaišykite klasikinį bet kokio riebumo jogurtą, bet be priedų, su sojų padažu, druska, maltais juodaisiais pipirais ir garstyčiomis. Jogurtą galima pakeisti neriebiu kefyru, bet visada šviežiu, nes kasdien kefyras tampa rūgštesnio skonio. Kadangi veršiena laikoma sausa kepimui skirta mėsa, sultingumo jai gali suteikti tik pieno gėrimas.
3 ŽINGSNIS:
Įdėkite veršieną į padažą ir palikite ją jame 1-1,5 valandos, kartkartėmis apversdami. Šiame padaže mėsą galite palikti per naktį – jame nėra rūgšties. Beje, kuo ilgiau mėsa ilsėsis padaže, tuo minkštesnė ir sultingesnė ji bus kepant. Kepant ant grotelių, veršieną reikia supjaustyti porcijiniais kubeliais ir troškinti šiame padaže.
4 ŽINGSNIS:
Po troškinimo perkelkite mėsą į kepimo indą ir užpilkite padažu. Aliejaus pilti nereikia – veršiena bus troškinama savo sultyse ir padaže. Kepimui galite naudoti puodą ar indą su dangčiu.
5 ŽINGSNIS:
Uždenkite formą folija ir pašaukite į iki 200 C įkaitintą orkaitę 40-50 minučių. Kartkartėmis apverskite mėsą į kitą pusę. Beje, jei po ranka neturite formos, mėsą į padažą galite įdėti į kepimo rankovę.
6 ŽINGSNIS:
Praėjus nurodytam laikui, nuimkite foliją ir kepkite mėsą dar 10-15 minučių, užpilkite likusiu padažu, kad jos paviršius neišdžiūtų.
7 ŽINGSNIS:
Mėsą sudėkite į lėkštę, apliekite likusiu padažu, supjaustykite porcijomis ir patiekite su bet kokiu garnyru. Ypač skanu kepta veršiena su šviežiomis daržovėmis, šviežiomis žolelėmis ir bulvių koše.
Sultinga orkaitėje kepta veršiena yra skanus mėsos patiekalas, kurį kiekvienas gali pasigaminti savo virtuvėje. Nepamirškite padažo, nes dėl jo mėsa netaps sauso skonio. Pasirinkite, ar kepti sprandinę, ar mėsą.