Žiedinių kopūstų, kiaušinių ir agurkų salotos
Šias salotas galima vadinti savarankišku patiekalu, o ne garnyru. Jomis lengvai galima, pvz., pavalgyti vakarienę. Kiaušiniai, sūris ir majonezas yra gana sotūs maisto produktai, o juos atsveria lengvumas ir gaivumas – kopūstai ir agurkai.
Kaip pasigaminti žiedinių kopūstų, kiaušinių ir agurkų salotas
Ingredientai:
- Žiediniai kopūstai – 400 g mažos galvutės.
- Vištienos kiaušinis – 4 vnt.
- Puskiečio sūrio – 100 g
- Agurkai – 180 g (2 vidutinio dydžio)
- Krapai – 2 valgomieji šaukštai. susmulkinti
- Druska – pagal skonį
- Majonezas – 2 šaukštai .
- Grietinė – 2 valg. šaukštai .
Paruošimas: 1 žingsnis
Kiaušinius iš karto išvirkite. Kol jie ruošiami, pasigaminkite visus produktus.
Turiu likučių nuo originalaus plonai supjaustyto, pusiau kieto sūrio.
Žiedinio kopūsto galvutė gana maža, kažkur į du kumščius.
Kiaušiniai sveria apie 70 gramų, gal kiek mažiau.
Ir du vidutinio dydžio agurkai.
2 žingsnis
Gerai nuplaukite žiedinį kopūstą. Jei pamatysite tamsių negražių vietų, nubraukite jas peiliu arba išpjaukite. nuplėškite viršutinius žalius lapus ir peiliu nupjaukite visus žiedynus prie pat pagrindo. Suskirstykite juos į mažesnius.
Jei bijote nitratų, užpilkite žiedynus šaltu vandeniu ir leiskite jiems jame pastovėti 15 minučių. Nitratai „išeina” iš vandens.
3 veiksmas
Kadangi mano agurkai yra iš parduotuvės, būtinai nupjaunu odelę.
Agurkus supjaustau kubeliais, gana smulkiais, maždaug 0,7 mm.
Mano sūris iš pradžių buvo supjaustytas plonais griežinėliais, todėl galiausiai gavosi tvarkingi ploni stačiakampiai.
Sūrį taip pat galite sutarkuoti stambia tarka.
4 veiksmas
Į dubenį sudėkite visus paruoštus ingredientus: nedidelius kopūstų žiedynus, pjaustytą sūrį ir agurką.
Kietai virtus kiaušinius nulupkite, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais.
Turiu naminių kiaušinių, todėl trynys yra tokios ryškios, geltonai oranžinės spalvos.
Supilkite supjaustytus kiaušinius į dubenį su daržovėmis.
5 veiksmas
Belieka viską pasūdyti, pridėti krapų, majonezo ir grietinės. Majonezą ir grietinę (arba jogurtą) visada dedu lygiomis dalimis. Taip pat galite pasirinkti vieną iš jų.
Paskutinis žingsnis – viską sumaišyti.
Pabandykite, galbūt norėsite įberti pipirų, kokių nors kitų žolelių, pavyzdžiui, petražolių – tai priklauso nuo jūsų noro. Aš bandžiau žiedinių kopūstų, kiaušinių ir agurkų bei porų ir kumpio salotas, visos jos puikiai tiko ir ingredientai derėjo tarpusavyje. Taigi galite drąsiai eksperimentuoti, įsiklausydami į savo norus.
Gero apetito!