Salotos Su Salieru Stiebais Ir Obuoliais

SALOTOS SU SALIERAIS IR OBUOLIAIS

Paprasčiausios, iš minimalių ingredientų, naudingos! Salotas su salierais ir obuoliu pasigaminsite per 5 minutes, o naudos gausite labai daug! Pagardintos natūraliu jogurtu, su saldžiu obuoliu, salotos pasirodo neįtikėtinai skanios!

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • salierų stiebai- 4 vnt.
  • Obuoliai (žali) – 1 vnt.
  • Morkos (mažos)- 1 vnt.
  • salotų lapai- 50 gr
  • Jogurtas (natūralus, be priedų)- 2 valgomieji šaukštai.
  • Citrinų sultys – pagal skonį

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip pasigaminti salotas su salierais ir obuoliais? Paruoškite maistą. Salierams reikia tik stiebų. Obuolių imkite žalių, saldžiarūgščių ir rūgščių veislių. Gerai tinka veislės Granny Smith, Semerenko, Golden. Į kompoziciją taip pat įmaišiau salotų lapų mišinį, žiūrėkite pagal savo skonį. Salotų padažui imkite natūralaus jogurto, be jokių priedų. Jį galima pakeisti grietine.
  2. Nupjaukite salierų stiebus nuo pagrindo. Gerai juos nuplaukite ir nusausinkite. Aštriu peiliu nupjaukite kietą viršutinį skaidulų sluoksnį nuo išorinės stiebų pusės. Jei stiebai jauni ir ploni, to daryti nebūtina.
  3. Salierų stiebus skersai supjaustykite mažais gabalėliais.
  4. Gerai nuplaukite obuolį, perpjaukite į ketvirčius ir išimkite šerdį su sėklomis. Ketvirčius supjaustykite nedideliais gabalėliais. Jei obuolio odelė labai kieta, ją nupjaukite. Taip pat galite obuolį supjaustyti juostelėmis arba kubeliais.
  5. Morkas gerai nuplaukite ir nulupkite. Supjaustykite juostelėmis. Arba kubeliais, priklausomai nuo to, kas jums labiau patinka. Arba sutarkuokite, paprastas arba korėjietiškas morkas.
  6. Į salotinę sudėkite supjaustytą salierą, obuolį ir morkas. Būtinai viską užpilkite citrinos sultimis – jos neleis obuoliui patamsėti ir suteiks salotoms malonios rūgštelės bei aromato. Salotas išmaišykite. Ant viršaus galite užpilti jogurto ir patiekti.
  7. Aš salotas patiekiau uždėdama jas ant salotų lapų mišinio. O jogurtinį padažą ant stalo padėjau atskirai. Gero apetito!

Parodžiau paprasčiausią salotų su salierais ir obuoliais variantą. Jei norite, galite pridėti virtos arba keptos vištienos filė, graikinių riešutų, daržovių ir vaisių pagal savo skonį – kopūstų (baltųjų arba pekino), agurkų, bet kokių žalumynų, vynuogių, ananasų. Vietoj jogurto ar grietinės padažui taip pat tinka bet koks augalinis aliejus ir jo pagrindu pagaminti padažai.

Parašykite komentarą