Salotos Su Vištiena Ir Ananasais

KLASIKINĖS VIŠTIENOS SALOTOS SU ANANASAIS

Svečiai ant slenksčio? Paruoškite greitai ir lengvai! Gražu ir skanu! Klasikinės vištienos salotos su ananasais užtruks 30 minučių. Vietoj virtos vištienos galite imti keptą arba rūkytą – bus naujas skonis. Salotas galima sluoksniuoti arba maišyti tarpusavyje. O saulėti geltoni kukurūzai jas papuoš ir pralinksmins!

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Vištienos filė 300 gr
  • Ananasai (konservuoti) 200 gr
  • Konservuoti kukurūzai 100 gr
  • Kiaušiniai 3 vnt.
  • kietasis sūris 40 gr
  • Majonezas 3 valgomieji šaukštai
  • Augalinis aliejus 1 valgomasis l
  • Druskos skonis

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip pasigaminti klasikines vištienos salotas su ananasais? Paruoškite reikiamus ingredientus. Kiaušinius imkite didelius pasirinktus. Jei kiaušiniai maži, imkite 4 vnt.
  2. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite išilgai pusiau. Jei reikia, vištieną pasūdykite. Tačiau to daryti nebūtina, nes majoneze ir taip yra pakankamai druskos.
  3. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite filė ir kepkite ant didelės ugnies apie 5 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
  4. Tada įpilkite 40 ml verdančio vandens ir troškinkite filė po dangčiu dar 5-6 minutes.
  5. Paruoštą vištienos filė atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  6. Kietai išvirkite kiaušinius (virkite 8-10 minučių po užvirimo), atvėsinkite, nulupkite. Atskirkite trynius nuo baltymų ir sutarkuokite vidutine tarka atskirai į skirtingus dubenėlius.
  7. Išimkite ananasus iš sirupo, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Jei ananasai per daug vandeningi, lengvai juos nuspauskite.
  8. Iš konservuotų kukurūzų nusunkite skystį, grūdus nusausinkite.
  9. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka.
  10. Į indą įdėkite 16-20 cm skersmens kepimo žiedą ir sluoksniais paskleiskite salotas. Pirmiausia sudėkite keptą vištienos filė ir užpilkite majonezu. Kad būtų patogiau, majonezą perkėliau į konditerinį maišelį ir nupjoviau galiuką.
  11. Ant vištienos dėkite konservuotų ananasų ir taip pat užpilkite majonezu.
  12. Tada galite išdėlioti visus kukurūzus. Nojus kukurūzus perpjauna per pusę. Kai kuriuos išdėliojo ant ananasų. Majonezas čia nebūtinas – kukurūzai ir taip sultingi, juolab kad sluoksnis labai plonas.
  13. Toliau paskirstykite tarkuotus baltymus ir padarykite majonezo tinklelį.
  14. Ant baltymų paskleiskite tarkuotus trynius ir taip pat užpilkite majonezu.
  15. Dabar galite tolygiai paskirstyti likusius kukurūzus.
  16. Paskutinis sluoksnis – tarkuotas sūris. Jo laistyti majonezu nebūtina. Dėkite salotas į šaldytuvą 1 valandai, kad atvėstų ir įsigertų. Jei paliksite ilgiau, tuomet žiedo viršų uždenkite maistine plėvele, kad viršus nesivyniotų.
  17. Nuimkite kulinarinį žiedą ir patiekite salotas į stalą, papuošę viršų kukurūzais, ananasais ir žolelėmis. Gero apetito!

Parašykite komentarą