Greitai marinuotų burokėlių receptas
Noriu jums pasiūlyti puikų greitai marinuotų burokėlių receptą . Skanus užkandis bus paruoštas per 2 valandas. Tai labai skanu, būtinai turėtumėte išbandyti. Tokie burokėliai puikiai tinka su mėsa, kepta keptuvėje arba ant anglių.
Ingredientai
Greitam marinuotų burokėlių paruošimui reikės:
- žalių burokėlių – 2 vnt. (nedidelių);
- svogūno – 0,5 vnt;
- druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
- cukraus – 3 šaukšteliai;
- prancūziškų garstyčių – 1 šaukštelis;
- 9 % stalo acto – 2 šaukšteliai;
- karšto vandens – 50 ml.
Gaminimo procesas
- Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
- Į karštą vandenį įpilkite prancūziškų garstyčių, acto ir cukraus, marinatą maišykite, kol cukrus ištirps.
- Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais, pridėkite prie burokėlių. Supilkite paruoštą marinatą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite burokėlius ir palikite vėsioje vietoje (šaldytuve) 2 valandoms. Po valandos burokėlius išmaišykite.
- Tada nusunkite marinatą, o skanius greitai paruoštus marinuotus burokėlius sudėkite į lėkštę arba salotinę ir patiekite.
- Mėgaukitės patiekalu!