Karštai rūkytos skumbrės salotos
Siūlau gardžias karštai rūkytos skumbrės salotas. Taip paruošta žuvis yra mažiau riebi, bet ne mažiau aromatinga nei šaltai rūkyta.
Skumbrę galima išrūkyti patiems arba nusipirkti parduotuvėje.
Mėgstu salotas gaminti sluoksniais, šį kartą surinkimui naudojau žiedą, galite tiesiog surinkti į aukštą lėkštę arba salotas gaminti porcijomis.
Ingredientai
- Karštai rūkyta skumbrė – 200 g
- Bulvės (virtos) – 1 vnt.
- Vištienos kiaušinis (virtas) – 2 vnt.
- Marinuotas agurkas – 2 vnt.
- Raudonasis svogūnas – 1 vnt.
- Majonezas – 3 šaukštai.
- Krapai – 3 g
Žingsnis po žingsnio receptas
- Paruoškime produktus salotoms su karštai rūkyta skumbre ir tęskime.
- Svogūną supjaustykite kubeliais ir užpilkite šaltu vandeniu.
- Pirmuoju sluoksniu sudėkite žuvies filė.
- Ant žuvies sudėkite tarkuotas bulves ir trynį, šiek tiek pasūdykite ir papipirinkite.
- Sluoksnius patepkite majonezu (lengvai).
- Ant viršaus uždėkite išspaustų svogūnų ir tarkuotų agurkų (galima supjaustyti).
- Vėl šiek tiek majonezo ir vištienos baltymų.
- Jei reikia, salotas pabarstykite šviežiais krapais.
- Sočios pūstos salotos su karštai rūkyta skumbre paruoštos.
- Gero apetito.