10 skanių salotų su pupelėmis, kurias norėsite gaminti vėl ir vėl
Įdomūs deriniai su vištiena, jautiena, dešra, kukurūzais, grybais, burokėliais, krabų lazdelėmis ir kt.
3 svarbūs punktai
- Salotoms galite naudoti ir konservuotas, ir virtas pupeles. Svarbiausia pastarąsias teisingai išvirti .
- Konservuotas pupeles pirmiausia reikia įmesti į durklą, kad nutekėtų skystis, ir nuplauti.
- Majonezą salotoms lengva pasigaminti patiems arba pakeisti grietine, natūraliu jogurtu ar kitais padažais .
Salotos su pupelėmis, dešra, kukurūzais ir pomidorais
Ingredientai
- 150-200 g rūkytos dešros;
- 1-2 pomidorai;
- ½ svogūno;
- 200 g konservuotų arba virtų raudonųjų pupelių;
- 200 g konservuotų kukurūzų;
- 1 skiltelė česnako;
- 1-2 šaukštai majonezo;
- druskos – pagal skonį;
- maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
- kelios petražolių šakelės – nebūtina.
Gaminimas
Dešrą supjaustykite stambiomis juostelėmis, pomidorus – stambiais gabalėliais, o svogūną – mažais kubeliais. Sudėkite pupeles, kukurūzus, smulkintą česnaką, majonezą, druską ir pipirus ir sumaišykite. Į salotas galite įberti smulkintų petražolių.
Salotos su pupelėmis, marinuotais grybais ir kiaušiniais
Ingredientai
- 3 kiaušiniai;
- 200 g konservuotų arba virtų raudonųjų pupelių;
- 120 g marinuotų grybų;
- kelios žaliųjų svogūnų plunksnos;
- druskos – pagal skonį;
- 2 šaukštai majonezo;
- keli salotų lapai.
Gaminimas
Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite juos mažais kubeliais. Sudėkite pupeles, grybus, smulkintą svogūną, druską ir majonezą ir išmaišykite. Patiekalą išdėliokite ant salotų lapų.
Salotos su pupelėmis ir tunu
Ingredientai
- 150-200 g konservuoto tuno;
- 300 g konservuotų arba virtų baltųjų pupelių;
- ½ raudonojo svogūno;
- ½ ryšulėlio žaliųjų svogūnų;
- kelios šakelės petražolių;
- 120 ml alyvuogių aliejaus;
- 1 citrina;
- druskos – pagal skonį;
- maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.
Gaminimas
Tuną sutrinkite šakute. Sudėkite pupeles, smulkintą raudonąjį svogūną ir smulkintas žoleles. Sumaišykite aliejų, visos citrinos sultis, druską ir pipirus ir gautu mišiniu apliekite salotas.
Salotos su pupelėmis, vištiena, kukurūzais ir kiniškais kopūstais
Ingredientai
- 200 g virtos vištienos krūtinėlės;
- ½ vidutinio dydžio Pekino kopūsto galvos;
- 200 g konservuotų arba virtų raudonųjų pupelių;
- 200 g konservuotų kukurūzų;
- 2-3 šaukštai majonezo;
- druskos – pagal skonį.
Gaminimas
Atvėsusią vištieną supjaustykite dideliais gabalais. Stambiai supjaustykite kopūstus. Sudėkite pupeles, kukurūzus, majonezą, druską ir sumaišykite.
Salotos su pupelėmis, burokėliais ir marinuotais agurkais
Ingredientai
- 1 burokėlis;
- 1 svogūnas;
- 3-4 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 2-3 marinuoti agurkai;
- 200 g konservuotų arba virtų raudonųjų pupelių;
- 2-3 skiltelės česnako;
- kelios šakelės petražolių;
- druskos – pagal skonį;
- maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.
Gaminimas
Žalius burokėlius sutarkuokite korėjietiškoms morkoms skirta tarka. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite nedideliame kiekyje įkaitinto aliejaus. Sudėkite burokėlius, maišydami kepkite dar kelias minutes ir atidėkite į šalį.
Agurkus supjaustykite nedidelėmis lazdelėmis. Sudėkite pupeles, smulkintą česnaką, kapotas petražoles, burokėlius su svogūnais, druską, pipirus, aliejų ir išmaišykite.
Salotos su pupelėmis, kumpiu, agurkais ir kiaušiniais
Ingredientai
- 3 kiaušiniai;
- 200 g kumpio;
- 1 šviežias agurkas;
- 200 g konservuotų arba virtų baltųjų pupelių;
- ½ ryšulėlio petražolių arba krapų;
- 2 šaukštai grietinės;
- druskos – pagal skonį;
- maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.
Gaminimas
Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Juos, kumpį ir agurką supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sudėkite pupeles, smulkintus žalumynus, grietinę, druską ir pipirus ir išmaišykite.
Salotos su pupelėmis, jautiena, paprikomis ir graikiniais riešutais
Ingredientai
- 1 raudonasis svogūnas;
- 2 valgomieji šaukštai obuolių sidro acto 6 proc;
- 100 ml karšto vandens;
- 250 g virtos jautienos filė;
- 1 raudonoji paprika;
- ½ aštriosios paprikos;
- 50 g graikinių riešutų;
- ¼ ryšulėlio kalendrų;
- 200 g konservuotų arba virtų raudonųjų pupelių;
- 2 skiltelės česnako;
- druskos – pagal skonį;
- maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
- ½ arbatinio šaukštelio suneli apynių;
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Gaminimas
Svogūną supjaustykite stambiomis juostelėmis. Sumaišykite šaukštą acto ir vandens ir marinuokite svogūną šiame skystyje 7-10 minučių.
Mėsą ir nuluptą papriką supjaustykite dideliais kubeliais, o aštriąją papriką – plonomis juostelėmis. Susmulkinkite riešutus ir kalendras.
Į paruoštus ingredientus sudėkite svogūną, nusausinkite iš jo skystį, pupeles, susmulkintą česnaką, druską, juoduosius pipirus, suneli apynius, actą ir aliejų ir išmaišykite.
Salotos su pupelėmis, krabų lazdelėmis ir kiaušiniais
Ingredientai
- 3 kiaušiniai;
- 200 g krabų lazdelių;
- 200 g konservuotų arba virtų raudonųjų pupelių;
- ¼ ryšulėlio krapų;
- 1-2 šaukštai grietinės;
- druskos – pagal skonį;
- maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.
Gaminimas
Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Juos ir krabų lazdeles supjaustykite stambiais kubeliais. Sudėkite pupeles, smulkintus krapus, grietinę, druską ir pipirus ir išmaišykite.
Daržovių salotos su pupelėmis ir korėjietiškomis morkomis
Ingredientai
- 2-4 salierų stiebai;
- 1 raudonosios paprikos;
- 1-2 agurkai;
- 2-3 pomidorai;
- ½ svogūno;
- ¼ vidutinio dydžio Pekino kopūsto galvos;
- 200 g konservuotų arba virtų raudonųjų pupelių;
- 200 g korėjietiškų morkų;
- druskos – pagal skonį;
- 2-3 šaukštai augalinio aliejaus.
Gaminimas
Salierus, paprikas, agurkus ir pomidorus supjaustykite stambiais gabalėliais, o svogūnus – mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite kopūstus. Sudėkite pupeles, korėjietiškas morkas, druską ir aliejų ir gerai išmaišykite.
Salotos su pupelėmis, vištiena, pomidorais, sūriu ir skrebučiais
Ingredientai
- 200-300 g virtos vištienos krūtinėlės;
- 1-2 pomidorai;
- 100 g kietojo sūrio;
- 200 g konservuotų arba virtų raudonųjų pupelių;
- 50-100 g bet kokio skonio krekerių;
- 3 šaukštai majonezo;
- druskos – pagal skonį;
- bet kokie žalumynai – nebūtina, pagal skonį.
Gaminimas
Atvėsusią mėsą ir pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite pupeles, skrebučius, majonezą ir druską bei sumaišykite. Jei norite, įberkite smulkintų žolelių. Patiekite salotas iš karto, kad kruopos nesuminkštėtų.