Makaronai su grietinės padažu ir pomidorais
Makaronai su grietinės padažu ir pomidorais yra paprastas ir skanus patiekalas, kurį galima patiekti atskirai arba kaip garnyrą prie mėsos, žuvies ar paukštienos. Turiu šaldytą pomidorą ir šiame recepte jis ne ką prastesnis už šviežią.
Ingredientai
- Makaronai su kiauteliais200 gr.
- Alyvuogių aliejus1 valgomasis šaukštas
- Sviestas1 valgomasis šaukštas
- Grietinės1 valgomasis šaukštas
- Vandens0,5 stiklinės
- Miltai1 arbatinis šaukštelis
- Druskos skonis
- Juodųjų pipirų skonis
- Pomidoras1 vnt.
- Krapai1 arbatinis šaukštelis
Maisto gaminimas
- Išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės, nusunkite vandenį, bet ne visą – 0,5 puodelio palikite padažui.
- Apšlakstykite makaronus alyvuogių aliejumi ir išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite sviestą su grietine, druska ir pipirais.
- Supilkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais.
- Siųskite pomidorą ir krapus į padažą. užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės.
- Sumaišykite su makaronais. Patiekite iš karto.