Salotos Su Menkių Kepenėlėm

Menkės kepenėlių ir kukurūzų salotos

Salotos yra labai lengvos, nepaisant to, kad jose yra menkės kepenėlių. Menkės kepenėlių ir kukurūzų salotos yra sultingos, švelnios ir labai skanios. Jis puikiai tinka šventei ir nustebins svečius nauju, neįprastu skoniu.

Sudedamosios dalys

Salotoms paruošti reikia:

  • 1 skardinė menkės kepenėlių;
  • 1 skardinė konservuotų kukurūzų;
  • 3 kietai virtus kiaušinius;
  • 1 ryšulėlis žaliųjų svogūnų;
  • naminiai skrebučiai;
  • grietinės padažui;
  • druskos pagal skonį;
  • krapų papuošimui.

Salotos Su Menkių Kepenėlėm Virimo procedūra

  1. Iš menkės kepenėlių išpilkite aliejų, sutrinkite jas šakute ir sumaišykite su konservuotais kukurūzais.
  2. Supjaustykite virtus kiaušinius kartu su žaliaisiais svogūnais ir sudėkite į salotas.
  3. Pagardinkite grietine, druska pagal skonį, išmaišykite ir išdėliokite lėkštėje. Menkės kepenėlių ir kukurūzų salotų šonus papuoškite smulkiai supjaustytais krapais. Ant viršaus uždėkite mūsų naminių kruopų ir galite patiekti šį švelnų ir skanų patiekalą.
  4. Gero apetito!

10 skanių menkės kepenėlių salotų

Įdomūs deriniai su kiaušiniais, agurkais, sūriu, riešutais ir kt.

1. Menkės kepenėlių salotos su bulvėmis, marinuotais agurkais ir grietine

Ingredientai

– 3-4 vidutinio dydžio bulvių;

– 3 kiaušiniai;

– 2 morkos;

– druskos ir pipirų – pagal skonį;

– 4-5 žaliųjų svogūnų stiebai;

– 2 marinuotų arba raugintų agurkų;

– 1 skardinė konservuotų menkės kepenėlių;

– 4 šaukštai grietinės.

Gaminimas

Išvirkite bulves, kiaušinius ir morkas. Atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, pasūdykite ir papipirinkite. Ketvirtadalį kiaušinio palikite papuošimui.

Smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną, agurkus supjaustykite juostelėmis. Iš sausainių indelio išpilkite aliejų į atskirą indą. Žuvį sutrinkite šakute ir įpilkite 2 valgomuosius šaukštus konservuoto aliejaus.

Lėkštėje sluoksniais išdėliokite salotas: bulves, menkės kepenėles, didžiąją dalį žaliųjų svogūnų, agurkus ir morkas. Kiekvieną sluoksnį aptepkite grietine. Ant viršaus uždėkite kiaušinius ir likusius svogūnus.

2. Menkių kepenėlių salotos su putpelių kiaušiniais ir sūriu

Ingredientai

– 10 putpelių kiaušinių;

– 150 g pusiau kieto sūrio;

– 1 nedidelis ryšulėlis žaliųjų svogūnų, krapų arba petražolių;

– 1 saliero stiebas – nebūtina

– 1 skardinė konservuotų menkės kepenėlių;

– 1 valgomasis šaukštas majonezo;

– pipirų ir druskos – pagal skonį.

Gaminimas

Kietai išvirkite putpelių kiaušinius. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Susmulkinkite žalumynus.

Konservuotą aliejų išpilkite į atskirą dubenį. Sumaišykite jį su majonezu ir pipirais.

Menkės kepenėles supjaustykite vidutiniais gabalėliais ir sudėkite į dubenį su kiaušiniais ir sūriu.

3. Menkės kepenėlių salotos su agurkais ir sezamais

Ingredientai

– 1 skardinė konservuotų menkės kepenėlių;

– 1 nedidelis agurkas;

– ½ arbatinio šaukštelio druskos;

– 3-4 žaliųjų svogūnų stiebai;

– 3 šakelės krapų;

– ½ svogūno;

– 2 šaukštai obuolių arba ryžių acto;

– 1 arbatinis šaukštelis sezamo;

– 1 arbatinis šaukštelis sezamų arba alyvuogių aliejaus;

– 2 kiaušiniai – papuošimui.

Gaminimas

Iš konservų išpilkite aliejų. Menkės kepenėles supjaustykite dideliais gabalėliais.

Agurką supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite į dubenį, pabarstykite druska ir išmaišykite. Uždenkite maistine plėvele ir 15 minučių palaikykite šaldytuve. Tada išimkite, nuplaukite vandeniu, sudėkite į durtuvą ir rankomis išspauskite likusį skystį.

Susmulkinkite žaliąjį svogūną, svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Sumaišykite su agurkais, įpilkite acto, sezamo sėklų ir palikite 5-7 minutes.

4. Menkės kepenėlių salotos su pomidorais, ridikėliais ir sojų padažu

Ingredientai

– 2 pomidorai;

– 3-4 ridikėliai;

– 1 agurkas;

– 3 žaliųjų svogūnų stiebai;

– 1 skardinė konservuotų menkės kepenėlių;

– 2 šaukštai sojų padažo;

Gaminimas

Pomidorus, ridikėlius ir agurkus supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną. Iš konservų išpilkite aliejų. Kepenėles padalykite į mažus gabalėlius.

Sumaišykite visus ingredientus. Supilkite sojų padažą. Įberkite druskos ir pipirų.

5. Menkės kepenėlių salotos su ryžiais arba žiediniais kopūstais ir jogurtu

Ingredientai

– 100 g ryžių arba 150 g žiedinių kopūstų;

– 4 kiaušiniai;

– 3 žaliųjų svogūnų stiebai;

– 3 šakelės krapų;

– 1 skardinė konservuotų menkės kepenėlių;

– druskos – pagal skonį;

– 120 g jogurto be priedų;

– 1 svogūno galvutė – nebūtina.

Gaminimas

Ryžius išvirkite, kol išvirs (tai užtruks apie 20 min.), nusausinkite juos sietelyje ir atvėsinkite. Žiedinį kopūstą išskaidykite į žiedynus ir virkite verdančiame vandenyje 10-15 minučių, tada atvėsinkite ir susmulkinkite.

Kietai išvirkite kiaušinius.

6. Menkės kepenėlių salotos su pomidorais ir kiaušiniais

Ingredientai

– 2-3 kiaušiniai;

– 200 g vyšninių pomidorų;

– 4-5 saulėje džiovintų pomidorų;

– 50 g parmezano;

– 1 skardinė konservuotų menkės kepenėlių;

– 100 g rukolos;

– 1 valgomasis šaukštas nuluptų kedro riešutų;

– 2 šaukštai balzaminio acto.

Gaminimas

Kiaušinius išvirkite maišelyje . Atvėsinkite ir nuvalykite.

Vyšnias supjaustykite gabaliukais, saulėje džiovintus pomidorus – plonomis juostelėmis. Parmezaną supjaustykite griežinėliais arba sutarkuokite smulkia tarka.

7. Menkės kepenėlių salotos su skrebučiais ir pistacijomis

Ingredientai

– 2 kiaušiniai;

– 2 vidutinio dydžio morkos;

– 1 ryšulėlis žaliųjų svogūnų;

– 3-4 šakelės petražolių;

– ½ citrinos;

– 1 sauja pistacijų;

– 2 riekelės duonos;

– 1 skardinė konservuotų menkės kepenėlių;

Gaminimas

Kiaušinius išvirkite kietai, morkas – kol suminkštės. Atvėsinkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Pusę vieno kiaušinio sutarkuokite smulkia tarka.

8. Menkės kepenėlių salotos su kiaušiniais

Ingredientai

– 3 kiaušiniai;

– ½ svogūno;

– 1 skardinė konservuotų menkės kepenėlių;

– 4½ valgomojo šaukšto majonezo;

Gaminimas

Kietai išvirkite kiaušinius. Atvėsinkite ir nuvalykite. Atskirai sutarkuokite trynius ir baltymus vidutine tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną.

9. Menkės kepenėlių salotos su pupelėmis, kiniškais kopūstais ir garstyčių padažu

Ingredientai

– 2-3 bulvės;

– 5 putpelių kiaušiniai;

– 1 skardinė konservuotų pupelių;

– 100 g Pekino kopūstų;

– 1 papriką;

– 1 skardinė konservuotų alyvuogių;

– 2 skiltelės česnako;

– 1 nedidelė petražolių šakelė;

– 1 skardinė konservuotų menkės kepenėlių;

– ½ citrinos;

– 1 valgomasis šaukštas Dižono garstyčių;

Gaminimas

Išvirkite bulves, kol suminkštės, kietai išvirkite kiaušinius. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Pasilikite 1 kiaušinį salotoms papuošti. Nusausinkite skystį iš pupelių skardinės.

Sumaišykite citrinos sultis su garstyčiomis, druska ir pipirais.

10. Sluoksniuotos menkės kepenėlių salotos su džiovintomis slyvomis

Ingredientai

– 4 kiaušiniai;

– 1 morka;

– 3 bulvės;

– 8-10 džiovintų slyvų;

– 3-4 žaliųjų svogūnų stiebai;

– 1 skardinė konservuotų menkės kepenėlių;

– 150 g majonezo.

Gaminimas

Kiaušinius, morkas ir bulves išvirkite, kol suminkštės. Atvėsinkite, nulupkite, atskirkite baltymus nuo trynių. Sutrinkite stambia tarka arba supjaustykite peiliu.

Parašykite komentarą