Rūkyta Skumbrė Receptai

Karštai rūkyta skumbrė namų rūkykloje

Jei turite rūkyklą, pateikiame karštai rūkytos skumbrės receptą. Žuvis labai skani, švelni ir aromatinga. Gaminti reikia tik skumbrės ir druskos, taip pat rūkyklės, medžio drožlių ir maistinės plėvelės. Šią žuvį galima patiekti karštą arba šaltą su bet kokiu garnyru ar šviežiomis daržovėmis.

Sudedamosios dalys

Norint paruošti karštai rūkytą skumbrę namuose rūkykloje, reikės:

  • skumbrės (šviežios arba šaldytos) – turiu 4 vnt;
  • druskos – 1 šaukštelis 1 žuviai;
  • rūkymui skirtą kepimo foliją:
  • alksnio drožlių – 1 paketėlis (rūkymui).

Rūkyta Skumbrė Receptai Maisto gaminimo procesas

  1. Jei skumbrė užšaldyta, atšildykite ją kambario temperatūroje.
  2. Perpjaukite kiekvienos skumbrės pilvą, pašalinkite vidų ir juodą plėvelę, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Žuvį iš išorės ir iš vidaus įtrinkite druska (vienai žuviai užtenka 1 arbatinio šaukštelio druskos) ir palikite mirkti 1 valandą.
  3. Paruoškite rūkyklą: apie 20 minučių pamirkykite medžio drožles vandenyje (į maišelį su alksnio drožlėmis supilu vandenį, o po 20 minučių maišelyje padarau kelias skylutes, kad ištekėtų vanduo). Tolygiai paskleiskite drėgnas medžio drožles ant rūkyklos dugno. Medžio drožles uždenkite folijos lakštu, kuriame padarykite 8-10 skylučių (foliją galite tiesiog praplėšti pirštu). Skumbrę dėkite ant grotelių (aš ją sudėjau dviem aukštais).
  4. Keptuvėje įkaitinkite medžio anglis. Tada kepsninę su skumbre įdėkite į rūkyklą.
  5. Padėkite rūkyklą ant grotelių uždengę dangčiu.
  6. Skumbrę rūkykite 25-30 minučių. Atidarykite rūkyklos dangtį ir stebėkite. Skumbrė turėtų įgauti gražią auksinę spalvą.
  7. Karštai rūkytą skumbrę sudėkite į lėkštę ir patiekite. Pagal šį receptą namuose rūkykloje paruošta žuvis būna labai skani, švelni ir aromatinga. Tokia skumbrė tikrai patiks daugeliui!
  8. Gero apetito!

Šaltai rūkytos skumbrės paštetas

Receptas iš Laros Kacovos knygos „Namų virtuvė”

VIENOS PORCIJOS ENERGINĖ VERTĖ

KALORIJŲ

SKUMBRĖS

RIEBALAI

ANGLIAVANDENIŲ RŪGŠTYS

952

57

75

13

KCAL

GRAM

GRAM

GRAM

INGREDIENTAI

DALYS

4

Šaltai rūkyta skumbrė

1 vnt.

Grietinė 35 %

200 g

kreminiai krienai

1,5 valgomojo šaukšto

Petražolių

skonio

Citrinos

½ gabalėlio

laiškinių česnakų

skonis

Malti juodieji pipirai

skonis

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  1. Nuo žuvies nuimkite odą, tada atskirkite filė, kruopščiai išvalykite ją nuo kaulų ir vidurių likučių.
  2. Perkelkite filė į mikserio dubenį, įpilkite grietinės (intervalas – 170-200 g, viskas priklauso nuo skumbrės dydžio ir skonio pageidavimų) ir grietininių krienų (vėlgi – galite dėti 2 valgomuosius šaukštus, o galite ir daugiau). Įspauskite citrinos sulčių, pipirų. Perkoškite per maišytuvą.
  3. Susmulkinkite petražoles ir svogūną, sudėkite į paštetą ir sumaišykite – jau šaukštu, jų smulkinti nereikia.

Parašykite komentarą