salotos su lašiša

Supermaisto lašišos salotos

Šiose lašišos salotose yra skrudintų saldžiųjų bulvių kruopų, avokadų, marinuotų svogūnų ir lengvo citrinų užpilo! Tai lengvas patiekalas, kurį mielai rinksitės kas savaitę.

Ingredientai 

  • 2-4 uncijų lašišos filė
  • 1 valgomasis šaukštas avokadų aliejaus
  • jūros druskos ir pipirų pagal skonį
  • 4 puodeliai lapinių kopūstų + romėniškų kopūstų arba vasarinių kopūstų mišinio
  • 2 puodeliai saldžiųjų bulvių kruopų
  • ½ avokado, supjaustyto griežinėliais
  • ¼ puodelio marinuotų raudonųjų svogūnų
  • ¼ puodelio smulkintos fetos
  • 2 šaukštai pepitų
  • Lemon vinaigrette padažas

Instrukcijos

  1. Paruošk marinuotus raudonuosius svogūnus, citrinų užpilo padažą ir iškepk saldžiųjų bulvių skrebučius.
  2. Lašišos filė pagardinkite jūros druska ir maltais pipirais. Didelėje keptuvėje (puikiai tinka ketaus keptuvė) įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Į keptuvę dėkite lašišą oda į viršų ir kepkite apie 4 minutes arba kol mėsa taps aukso spalvos. Apverskite ir kepkite, kol lašiša bus vidutiniškai iškepusi, dar apie 4 minutes.
  3. Salotinėje sumaišykite žalumynus su saldžiųjų bulvių kruopomis, marinuotais raudonaisiais svogūnais, feta ir pepitomis.
  4. Padalykite į 2 lėkštes. Ant salotų uždėkite lašišą ir avokadą. Tada apšlakstykite citrinų užpilu. Pagal skonį papildomai pagardinkite druska ir pipirais.

Parašykite komentarą