Supermaisto lašišos salotos
Šiose lašišos salotose yra skrudintų saldžiųjų bulvių kruopų, avokadų, marinuotų svogūnų ir lengvo citrinų užpilo! Tai lengvas patiekalas, kurį mielai rinksitės kas savaitę.
Ingredientai
- 2-4 uncijų lašišos filė
- 1 valgomasis šaukštas avokadų aliejaus
- jūros druskos ir pipirų pagal skonį
- 4 puodeliai lapinių kopūstų + romėniškų kopūstų arba vasarinių kopūstų mišinio
- 2 puodeliai saldžiųjų bulvių kruopų
- ½ avokado, supjaustyto griežinėliais
- ¼ puodelio marinuotų raudonųjų svogūnų
- ¼ puodelio smulkintos fetos
- 2 šaukštai pepitų
- Lemon vinaigrette padažas
Instrukcijos
- Paruošk marinuotus raudonuosius svogūnus, citrinų užpilo padažą ir iškepk saldžiųjų bulvių skrebučius.
- Lašišos filė pagardinkite jūros druska ir maltais pipirais. Didelėje keptuvėje (puikiai tinka ketaus keptuvė) įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Į keptuvę dėkite lašišą oda į viršų ir kepkite apie 4 minutes arba kol mėsa taps aukso spalvos. Apverskite ir kepkite, kol lašiša bus vidutiniškai iškepusi, dar apie 4 minutes.
- Salotinėje sumaišykite žalumynus su saldžiųjų bulvių kruopomis, marinuotais raudonaisiais svogūnais, feta ir pepitomis.
- Padalykite į 2 lėkštes. Ant salotų uždėkite lašišą ir avokadą. Tada apšlakstykite citrinų užpilu. Pagal skonį papildomai pagardinkite druska ir pipirais.