Salotos su salierų stiebais
Salierų stiebai yra mažai kaloringas produktas, kurio viename kilograme yra tik 80 kilokalorijų. Taigi, jei reikia saugoti figūrą, salierų stiebai gali padėti sudaryti kasdienį valgiaraštį. Siūlome pasigaminti lengvų daržovių salotų iš salierų.
Sudedamosios dalys
Salierų stiebų salotoms paruošti reikės:
- saliero stiebas – 3 vnt;
- obuolys – 1 vnt;
- morkos – 100 gr (viena nedidelė morka);
- sultenių – 2 valgomieji šaukštai;
- imbiero šaknies – 1 arbatinis šaukštelis (nebūtina);
- lengvo majonezo, druskos.
Salieru Stiebai Maisto gaminimo procesas
- Morkas sutarkuokite stambia tarka.
- Nuplikykite karštu vandeniu ir palikite pastovėti. Nusausinkite vandenį.
- Smulkiai supjaustykite saliero stiebą.
- Obuolį sutarkuokite stambia tarka.
- Jei salotose yra imbiero, jis gali suteikti salotoms aštraus skonio. Nulupkite nedidelį gabalėlį imbiero šaknies ir sutarkuokite ją smulkia tarka.
- Salotoms reikia ne daugiau kaip vieno arbatinio šaukštelio tarkuoto imbiero minkštimo.
- Sumaišykite visus salotoms skirtus ingredientus (morkas, rūgštynes, salierus, obuolius ir imbierą). Įpilkite lengvo majonezo ir pagal skonį įberkite druskos.
- Salotos su salierų stiebais paruoštos.
- Gero apetito.
Sriuba su salierais ir vištiena
Paruošė: A: Paruošimo laikas: 1 h 0 min.
Sriuba su salierais ir vištiena tinka ir vaikams, ir suaugusiesiems, kurie rūpinasi savo figūra. Ji gaunasi soti, gana lengva ir naudinga. O salierai skatina greitą medžiagų apykaitą.
Paruošimo aprašymas:
Kaip pasigaminti vištienos ir salierų sriubą?
- Vištienos šlauneles nuplaukite ir sudėkite į puodą. Į jį įpilkite vieną litrą šalto vandens. Pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Išimkite putas dantytu šaukštu, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Sumažinkite ugnį iki vidutinio sunkumo ir virkite dar 20-25 minutes.
- Po 25 minučių, kai vištiena iškeps (mėsa taps minkšta ir atitrūks nuo kaulo), išimkite šlauneles į atskirą lėkštę. Sultinį perkoškite ir grąžinkite į puodą.
- Nuplaukite ir nulupkite bulves ir morkas. Nuplaukite petražolių ir salierų stiebus. Išvalykite svogūną.
- Morką supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais (priklausomai nuo jos dydžio). Bulves, svogūną ir salierą supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite petražoles.
- Sultinį užkaiskite ant vidutinės ugnies ir įmeskite supjaustytas bulves. Tuo metu augaliniame aliejuje pakepinkite salierą, morkas ir svogūnus, kol suminkštės. Tada daržoves sudėkite į sultinį prie bulvių. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, užvirinkite ir virkite 6-7 minutes.
- Išimkite vištieną nuo kaulo. Sudėkite į sultinį su daržovėmis. Virkite dar kelias minutes.
- Į paruoštą sriubą įberkite susmulkintų petražolių, išjunkite ugnį ir palikite 8-10 minučių virti po dangčiu.
Sriuba su salierais ir vištiena paruošta.” Patiekite su skrebučiais arba duona. Gero apetito!