Padažas Vištienai

Padaže troškinta vištiena

Padaže troškinta vištiena yra skani, sultinga ir aromatinga. Aštrus pomidorų ir daržovių padažas puikiai dera su vištiena, o vištiena yra labai minkšta, įsigėrusi į daržovių skonį. Padaže troškintą vištieną patiekite su bulvių arba makaronų garnyru.

Sudedamosios dalys

Troškintai vištienai paruošti reikės:

  • 1 kg vištienos (šlaunelių ar kitų dalių);
  • druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį;
  • augalinis aliejus.
  • Padažui:
  • 4 pomidorai;
  • 1 svogūnas;
  • 1 morką;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos;
  • šviežių bazilikų ir petražolių;
  • druskos, prieskonių, aštriųjų pipirų pagal skonį;
  • kepimo aliejus.

Padažas Vištienai Virimo procedūra

  1. Nuplaukite vištienos šlauneles, nusausinkite. Įtrinkite druska ir pipirais ir palikite 30 minučių.
  2. Paruoškite daržovių padažą pagal šį receptą. Smulkiai supjaustytą svogūną ir tarkuotą morką pakepinkite augaliniame aliejuje, kol taps skaidrūs. Nulupkite pomidorus, supjaustykite juos kubeliais ir sudėkite į keptuvę. Pagal skonį pagardinkite druska ir prieskoniais, sudėkite smulkintą česnaką ir smulkiai supjaustytas žoleles. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 10 minučių. Padažą laikinai sudėkite į kitą indą.
  3. Vištienos šlauneles iš abiejų pusių apkepkite augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.
  4. Iškeptas šlauneles sudėkite į kitą indą ir iš keptuvės išpilkite riebalus, mums jų nereikia.
  5. Į keptuvę sudėkite padažą ir vištienos šlauneles.
  6. Padažą paskirstykite taip, kad jis šiek tiek padengtų ant viršaus esančius vištienos gabalėlius. Jei padažas per tirštas, galite įpilti šiek tiek vandens arba sultinio. Užvirkite, uždenkite ir virkite ant mažos ugnies, kol vištiena iškeps, maždaug 40-45 minutes.
  7. Paruoštas gardus vištienos troškinys padaže.
  8. Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!

 

Vištienos padažai

Ir iš tiesų, sunku rasti žmogų, kuris nesimėgautų gardžia vištiena, o jos paruošimo būdų yra daugybė. Tiek šventiniam stalui, tiek ramiai šeimos vakarienei skirta kepta, virta, troškinta, kepta ant grotelių ar šašlykinėje virta vištiena yra maža šventė šeimai ir draugams. O jei tokią mėsą patiekite su gardžiu padažu, pabrėžiančiu paruošto patiekalo skonį, tokio skanėsto neįmanoma atsisakyti.

Yra daug klasikinių ir originalių vištienos padažų receptų. Ši didelė įvairovė leidžia pasirinkti padažą, kuris geriausiai atskleidžia tikrąjį vištienos skonį. Iki šiol labiausiai paplitę vištienos padažai yra grietinės, pieno, sūrio, pomidorų, sūrio ir česnako arba česnako ir grybų. Saldžiarūgščių padažų taip pat yra iš ko rinktis: vyšnių padažas, imbierinis apelsinų padažas, spanguolių padažas vištienai ar žiedinių kopūstų ir pomidorų padažas gali pradžiuginti net išrankiausius gurmanus.

Vištienos padažus galima suskirstyti į „greitus” padažus, kuriuos galite „sumaišyti ir suderinti”, ir padažus, su kuriais reikia šiek tiek padirbėti. Visi jie savaip geri. Išsirinkite, ką norite, ir jums bus malonu!

Grietinės padažas vištienai

Sudedamosios dalys:

  • ½ puodelio grietinės,
  • žolelių pagal skonį,
  • druskos, pipirų.

Paruošimas:

Sumaišykite grietinę su žolelėmis ir sumaišykite blenderiu iki vientisos masės, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Vietoj grietinės galima naudoti kefyrą arba paprastą jogurtą. Tai suteiks padažui naują originalų skonį, tačiau jis išliks skanus. Grietinės padažą patiekite kartu su patiekalu arba naudokite kaip užpilą kepdami vištieną.

Parašykite komentarą