Ryžių Salotos

Ryžių salotos su daržovėmis

Šios salotos – gera dienos pradžia, ypač jei vakar vakarienei virėte ryžių ir jų išvirėte šiek tiek daugiau nei reikia. Jos ne tik ilgam sukurs sotumo jausmą, bet ir pralinksmins savo spalvingumu. O dar viena tokių salotų porcija gali būti visaverčiai antrieji pusryčiai. Nepamirškite, kad balti basmati yra gerokai mažiau naudingi nei rudi, arba net beveik nenaudingi (bet balti paveikslėlyje atrodo geriau, atsiprašau).

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • 2 puodeliai virtų basmati ryžių, geriausia rudųjų
  • 1 vidutinio dydžio agurkas
  • 100 g šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 100 g šviežių arba šaldytų kukurūzų grūdų
  • 1 nedidelė raudonoji paprika
  • 1 maža morka
  • 2 dideli žaliųjų svogūnų stiebai
  • 2 šakelės petražolių

Pasipildymui:

  • alyvuogių aliejaus: 4 valgomieji šaukštai.
  • 2 česnako skiltelių
  • 1/2 šaukštelio krapų sėklų
  • 1/2 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

GAMINIMO RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Jei naudojate šaldytus kukurūzus ir žirnelius, juos atskirai užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutes pastovėti. Jei žirniai ir kukurūzai yra švieži, užpilkite juos verdančiu vandeniu puodeliuose (taip pat atskirai) ir virkite, kol suminkštės, 2-5 minutes, priklausomai nuo jų amžiaus ir kokybės. Išmeskite į koštuvą.
  2. Agurką ir nuluptą saldžiąją papriką supjaustykite mažais kubeliais.
  3. Morkas nulupkite ir sutarkuokite. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, petražoles susmulkinkite.
  4. Dubenyje sumaišykite ryžius su paruoštomis daržovėmis ir žolelėmis.
  5. Padažui česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Sausoje įkaitintoje keptuvėje 30 sekundžių pakepinkite krapų sėklas.
  6. Aliejų sumaišykite su česnakais, krapų sėklomis, žievelėmis ir druska. Užpilkite salotas. Prieš patiekdami pagardinkite juodaisiais pipirais.

Parašykite komentarą