Kepti obuoliai su cinamonu
Kepti obuoliai su cinamonu – galbūt paprasčiau nei liūdnai pagarsėjusi garuose virta ropė. Bent jau skanesnis ir labiau pažįstamas. O kiek naudos iš tokio deserto! Pirma, kepti obuoliai virškinami geriau nei švieži. Antra, juose yra daug pektino, kuris padeda išvalyti organizmą nuo toksinų ir toksinų. Trečia, keptuose obuoliuose gausu geležies ir kalio, o tai reiškia, kad tokio deserto vartojimas teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą ir didina hemoglobino kiekį kraujyje. Na, ir nepamirškite cinamono aromato, kuris gydo, tiesa, ne kūną, o sielą: gerina nuotaiką, ramina ir padeda atsispirti stresui. Ką gi, atrodo, kad priežasčių, kodėl dabar kepti obuolius pagal mūsų receptą, yra daugiau nei pakankamai!
SUDEDAMOSIOS DALYS
- Obuoliai – 3 vnt.
- smulkaus cukraus – 3 valg. š.
- malto cinamono – 1,5 šaukštelio.
KEPIMO RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Šiam lengvam desertui obuolius nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Tuomet aštriu peiliu horizontaliai nupjaukite obuolių viršūnėles (maždaug 1 cm storio).
- Atsargiai, naudodami specialią išpjovą arba tiesiog ilgą peilį, išpjaukite šerdį su sėklomis, kad kiekviename obuolyje susidarytų gili skylutė. Nuo viršūnių pašalinkite kotelio viršūnę.
- Kad skylutės obuoliuose nepatamsėtų, jas galima šepetėliu patepti citrinos sultimis. Beje, tai desertui taip pat suteiks malonaus citrusinių vaisių skonio. Vienam obuoliui reikės maždaug 1 valgomojo šaukštelio.
- Norėdami užpildyti iškeptus obuolius, į nedidelį dubenėlį suberkite smulkų cukrų. Suberkite maltą cinamoną ir išmaišykite šaukšteliu. Cinamono kiekį galima koreguoti pagal pageidavimą.
- Paruoštus obuolius sudėkite į mikrobangų krosnelėms skirtą lėkštę. Įdarykite juos cinamono cukrumi: Atsargiai įkiškite mišiniu į obuoliuose esančias skylutes.
- Apibarstykite vaisius cukrumi ir cinamonu nupjautomis viršūnėlėmis. Dėkite į mikrobangų krosnelę 3-5 minutėms. Prieš patiekiant iškeptus obuolius galima apibarstyti cukraus pudra. Jei norite, obuolius galima kepti įprastoje orkaitėje. Įdarytus obuolius sudėkite į nepridegančią keptuvę. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Kepkite obuolius 10-12 minučių.