Naminiai koldūnai
Mano mama buvo viena geriausių virėjų, kokias tik pažinojau. Kai ji gamindavo troškinius, juose dažniausiai rasdavome naminių koldūnų. Niekada nevalgydavome dalykų iš pakelių ar mikrobangų krosnelių ir tikrai galėjai pajusti, koks maistas buvo. Tik taip gaminu ir šiandien – nenaudoju jokių elektroninių prietaisų maistui gaminti, išskyrus elektrinę viryklę.
Ingredientai
- 1 puodelis universalių miltų
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis baltojo cukraus
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
- 1 valgomasis šaukštas margarino
- ½ puodelio pieno
Instrukcijos
- Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską.
- Įmaišykite sviestą, kol mišinys taps trupinių pavidalo. Įmaišykite pieną ir maišykite, kol susidarys pakankamai tiršta tešla, kurią galima semti šaukštu. Leiskite tešlai pailsėti 3-5 minutes.
- Šaukštais pilkite tešlą į verdantį troškinį arba sriubą. Uždenkite ir virkite neatitraukdami dangčio 15 minučių. Patiekite.
- Patiekite karštą ir mėgaukitės!
Patarimai
Jei norite pasigaminti petražolių koldūnų, į sausus ingredientus įberkite 1 valgomąjį šaukštą petražolių dribsnių.
Jei norite smulkesnės konsistencijos, persijokite miltų mišinį.